2024. április 23., kedd

Érdemes lehet a Revoluttal megtakarítani?

A Revolut most lépett ki a piacra legújabb pénzügyi innovációjával, ami érdekes módon először még csak Magyarországon került bevezetésre. Ez egy megtakarítási termék, ami eddig elvétve szerepelt csak a neobank kínálatában. Ugyanakkor mielőtt fejvesztve nyitnánk meg a Revolut appunkat és helyeznénk át pénzünket a megtakarítási számlára, nézzük meg, hogy milyen is az új funkció!

Mit tud a Revolut megtakarítás funkciója?

Végre egy olyan szolgáltatás, amellyel a Revolut először a magyar felhasználóinak kedvez! A fintech újítása a Megtakarítások alszámla, ami már elérhető az applikáción belül. A számlára bármelyik napon bármilyen időpontban befizethetünk pénzt. Történhet ez alkalomszerűen vagy akár ismétlődő jelleggel is, nincsen minimálisan elvárt összeg. Ugyanez igaz a megtakarított összegre is: bármikor hozzáférhetsz és kiveheted. Azt viszont továbbra sem szabad elfelejteni, hogy megtakarított pénzünket a litván betétbiztosítás védi.

Revolut megtakarítási számla kamat

Nézzük a kamatokat!

A Revolut Megtakarítások funkciója a különféle előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek eltérő mértékű kamatot szolgáltat pénzükre. Nézzük meg, hogy az egyes somagok mennyibe kerülnek, illetve hogy ezekhez mekkora évesített kamatok tartoznak!

  • Standard csomag (ingyenes): bruttó 1,25%
  • Plus csomag (1600 ft/hónap): bruttó 1,25%
  • Premium csomag (3 000 Ft/hónap): bruttó 3,25%
  • Metal csomag (4 800 Ft/hónap): bruttó 4,25%
  • Ultra csomag (16 550 Ft/hónap): bruttó 4,75%

A Revolut felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy az új funkció csakis azok számára elérhető, akik magyar adóilletőséggel rendelkeznek. Szintén fontos hangsúlyozni, hogy ez bruttó kamat, azaz a pénzünkre járó kamatjövedelem után adót kell fizetni. Ezt a neobank intézi: automatikusan levonja a 15%-os litván forrásadót. Ez nem minden, ugyanis a magyar adóterhek meghatározásához és az adóbevallás elkészítéséhez érdemes lehet szakember segítését kérni.

Mennyire számít jónak az új ajánlat?

Mielőtt átvezetnénk megtakarított pénzünket az új megtakarítási számlára, érdemes mérlegelni a lehetőségeinket. Jelenleg a bankbetéti ajánlatok között található olyan is, ami 1 éves lekötés esetén 8,25%-os kamatot biztosít. Ne felejtsük el, hogy a 15+13%-os adóteher levonásával ez már csak éves nettó 5,94%-os hozamot jelent.

Célszerű lehet tovább nézelődni a hasonló kockázatú befektetések körében is. Vegyünk például egy 1 évnél nem hosszabb futamidővel rendelkező állampapírt. A Diszkont Kincstárjegyek jelenlegi hozamai éves szinten 6,3-6,5% közöttiek, az Egyéves Magyar Állampapír kamata 6,5%, a nemrégiben bevezetett Fix Magyar Állampapír éves szinten 7%-os kamatot nyújt, míg a Prémium Magyar Állampapír 7,9% kamatot kínál a befektetőknek. Ráadásul ezek az állampapírok mind adó alól mentesek is. Nagyobb számítások nélkül is láthatjuk tehát, hogy a Revolut nem képes versenybe szállni jelenleg a legkedvezőbb forintkamatokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük