2024. június 16., vasárnap

Egészségpénztár: több, mint adó-visszatérítés

Sok munkáltató nem is tudja, hogy az OTP Egészségpénztári hozzájárulást kedvező adózási szempontok mellett nyújthatja dolgozóinak. Az egészségpénztár lehetőségét sokan nem is ismerik, pedig néhány esetben kimondottan hasznos tud lenni. Ilyen például, ha orvosi vizsgálatot, kezelést veszünk igénybe, gyógyszert vagy szemüveget kell fizetnünk. Nemrégiben írtunk kedvező adózású és az adómentes béren kívüli juttatásokról, így most érdemes jobban megismerni az egészségpénztár lehetőségét is!

Az egészségpénztár 20%-os adó-visszatérítést biztosít 

Az egészségpénztári megtakarítás egyre inkább népszerűvé válik, főleg egy olyan időszakban, amikor az árak elszabadultak. Ettől függetlenül is előnyös lehet, ugyanis az egészségpénztári számlára befizetett pénz 20%-kal növekedhet. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy az összeg után adó-visszatérítés jár, ami évente akár 150 ezer forint is lehet. Ez abban az esetben is érvényes, ha mi magunk fizetünk be pénzt a számlánkra, nem csak akkor, ha a munkáltató adja az egészségpénztári hozzájárulást. Ez a juttatás tehát nemcsak az egészségünket szolgálja, hanem pénzünk gyarapodását is.

Mire használható fel a juttatás?

Az egészségpénztár számos egészségügyi termékre és szolgáltatás esetén felhasználható. Többek között ilyenek

A költségek fedezése általában a pénztári kártya segítségével lehetséges, vagy a dolgozók benyújthatják a számláikat kifizetésre. Emellett pedig a munkavállalók családtagjaikra is érvényes a juttatás, amennyiben kedvezményezettnek bejelentik őket.

Milyen előnye van még?

Az egészségpénztár több, mint adó-visszatérítés, ugyanis több olyan szolgáltató is van, aki 5 és 30% közötti árengedményt nyújt a pénztártagoknak. A szolgáltatók között találhatóak magán egészségügyi klinikák és bio üzletek is.

Az árkedvezményeken és az egészség megőrzésén felül a munkáltatónak is előnyös ez a juttatás, hiszen nekik is érdekük, hogy egészséges, kiegyensúlyozott emberek dolgozzanak náluk. Ez a béren kívüli juttatás ugyanis nemcsak mérséklően hathat a táppénzes napokra, hanem hozzájárulhat a dolgozók hatékonyságának növeléséhez és a cég iránti elkötelezettség fokozásához is.

Kiváló választás lehet az OTP Egészségpénztár

Az OTP Egészségpénztár jelenleg már több mint 350 ezer pénztártaggal és több száz munkáltatóval rendelkezik. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően az OTP Egészségpénztár a szolgáltatók széles körével áll kapcsolatban, melynek száma már a 13 ezret is meghaladja. Ennek megfelelően az ország számos pontján elérhetőek a szolgáltatásaik. A lehetőségről részletesen az OTP Egészségpénztár oldalán olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük