2024. június 10., hétfő

Ilyen még nem volt: 1,2 milliós készpénzfelvétel ingyen

Már jól tudjuk, hogy havonta 150 ezer forint készpénzfelvétel lehetséges ingyenesen összesen két alkalommal. Függetlenül attól, hogy milyen bankszámlád, bankkártyád van, melyik pénzintézetnél bankolsz, ezt a bankoknak mindig biztosítaniuk kell számodra. Egy számlacsomag viszont most kiemelkedik: nemcsak többszöri ingyenes pénzfelvételt biztosít, hanem az összeghatár is nyolcszorosa a szabály által előírt limitnek.

Ingyenes készpénzfelvétel – érdemes lehet kihasználni

Sokan tartanak a készpénzfelvételtől, hiszen lényegében a bank díjat számít fel azért, hogy a megtakarított pénzünkhöz készpénzben hozzáférjünk. Habár minden hónapban összesen két alkalommal vehetünk fel 150 ezer forintig pénzt, sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, vagy tudnak róla, de nem használják ki. Ha már 150 001 forintot veszel fel, vagy 60 ezer forintot veszel fel három részletben, akkor már könyörtelenül felszámítják a bankok a felvétel díját.

Ebből kifolyólag hatalmas vonzerő lehet egy bankszámlánál, ha az előírtnál többszöri, magasabb határösszegig biztosított a készpénzfelvétel ingyenesen. Ha rendszeresen jársz az ATM-hez, akkor érdemes tisztában lenni a Raiffeisen akciójával!

Többszöri, magasabb összegű felvételt biztosít a Raiffeisen

A Raiffeisen Premium Gold 2.0 számlacsomag egy üdítő kivétel a bankszámlák között, hiszen teljesen ingyenes. Értelemszerűen ehhez megszabtak néhány feltételt, amit teljesíteni kell az ingyenességhez. Ezeket is bemutatjuk majd cikkünkben! Mindazonáltal a Premium Gold 2.0 az ingyenes számlák között is kiemelkedő pozíciót foglal el készpénzfelvételi kondíciói miatt. A lehetőség méginkább felértékelődik, hiszen az infláció miatt lényegesen drágultak a banki díjak is.

Az ezzel a számlával rendelkező ügyfelek számára két lehetőség áll fenn, amelyek közül választhatnak:

 1. Választhatják azt a mindenki számára elérhető lehetőséget, hogy havonta két alkalommal 150 ezer forintot vesznek fel ingyenes az automatákból. Emellett további két alkalommal vehető fel készpénz, viszont ez már csakis a bank saját automatáira vonatkozik. A Raiffeisen ATM-ekből egyszerre maximum 300 ezer forint készpénz vehető fel, így összesen 750 ezer forint készpénzfelvétel biztosított ez esetben.
 2. Az ügyfelek másik lehetősége, hogy csakis a Raiffeisen automatákból vesznek fel pénzt, így minden hónapban négyszer tehetik meg ezt ingyenesen. Ha kihasználják a négy ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét a maximális összeggel, akkor 1,2 millió forintot vehetnek így fel, mindezt teljesen költségmentesen! Ez hatalmas versenyelőny lehet a banknak, hiszen ekkora összegnél más pénzintézetek 10 ezer forintnál többet is felszámíthatnak.

Hatalmas előnyök, de milyen feltételek mellett?

Mindenképpen le kell szögezni, hogy Raiffeisen Premium Gold 2.0 nem mindig ingyenes. Az abszolút díjmentességnek két feltétele van, ezek közül minimum egyet kell teljesíteni az ügyfélnek.

 • Az egyik feltétel, hogy a bankszámlára minden hónapban legalább 400 ezer forintos jóváírás érkezzen egy összegben. Ehhez nemcsak a havi fizetést fogadják el, az összeg érkezhet akár másik bankszámláról is.
 • A másik feltétel, hogy az ügyfél minimum 8 millió forint összegben rendelkezzen megtakarítással a Raiffeisen banknál. Az összeg lehet például bankbetétben vagy akár más jellegű megtakarításban is.

A két feltétel közül tehát elég az egyiket teljesíteni az ügyfeleknek, hogy számos banki szolgáltatást ingyenesen vehessen igénybe. A kedvezményes díjszabás ezekre a szolgáltatásokra vonatkozik:

 • ingyenes számlavezetési díj,
 • négyszeri költségmentes forint készpénzfelvétel Magyarországon a Raiffeisen ATM-ekből,
 • 0 forintos díj belföldi átutalás esetén Raiffeisen Direktneten keresztül,
 • beszedés, közüzemi díjak beszedése ingyenesen,
 • betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön és külföldön egyaránt minden költség nélkül,
 • betétikártya-szolgáltatás Premium Start OKOSkártya az első évben ingyenesen (A második évben sem terhelnek az aktuális éves díjjal, amennyiben az ügyfél a díjterhelést megelőző évben összességében minimum 500 ezer forint értékben vásárol a bankszámlához tartozó fő- és társkártyákkal.)
 • OKOSkártyához kapcsolódó ingyenes utazási biztosítás az első évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük