2024. június 13., csütörtök

A Revolut vállalkozói bankszámlája

Egy vállalkozásnak jellemzően több forrásból erednek a költségei, amelyek között a számlavezetés díja is megtalálható. Vélhetően nem ez lesz a legnagyobb kiadás, azonban évenként több százezer forint függhet attól, hogy melyik banknál milyen céges számlát választunk. A legtöbb bank kínál többféle vállalkozói számlát is, hiszen a cégek egyedi fizetési-finanszírozási igényekkel rendelkeznek. Az ügyfelekért folyó versenybe azonban beszállt a Revolut is, nem is akárhogyan: hétféle szánkacsomagot kínál az üzleti élet szereplőinek.

A Revolut minden ügyfélcsoportért versenybe száll a bankokkal

A Revolut az ügyfélcsoportok sokaságát igyekszik megnyerni különféle szolgáltatásaival:

A fintech óriás azonban nemcsak a lakossági ügyfeleket hivatott kiszolgálni, hanem a vállalkozásokat is igyekszik megnyerni. Amennyiben a cég áfa körös, akkor egyedül a Revolut nem tudja kiváltani a meglévő vállalkozói bankszámlát. Ez esetben a cégnek szükségszerűen kell rendelkeznie egy magyarországi pénzforgalmi számlával. Ugyanakkor egy másodlagos számlaként kiváló választás lehet a Revout valamelyik csomagja.

A vállalkozás célja és mérete szerint a neobank hét különféle számlacsomagot hozott létre. Az egyéni vállalkozók három, a nagyobb vállalkozások négy csomag közül választhatnak. Cikkünkben most az utóbbival foglalkozunk.

Innováció és kényelem: ez a Revolut Business

A nagyobb méretű vállalkozásoknak tehát négy számlacsomag áll rendelkezésére. A csomagok változatos szolgáltatásokat tartalmaznak, ám vannak olyanok is, amelyeket minden csomag biztosít. Bankkártya – azaz Metal kártya – minden csomaghoz társítható, ez alól az egyedüli kivételt az ingyenes csomag jelenti. Ugyanakkor a műanyag céges bankkártya minden csomagnál elérhető. Ebből akár többet is lehet rendelni szükség szerint. Kimondottan előnyös, hogy az online vásárlások kockázatának csökkentése érdekében rendelhető virtuális céges kártya is, ami hazánkban még igencsak ritkaszámba megy.

A Revolut szolgáltatásai közül az egyik legnépszerűbb a pénzváltás és az utalás, ugyanis ezek kedvezőbb díjak mellett megtehetőek, mint a hagyományos bankoknál. Ugyanezen előnyök társulnak a vállalkozói számlákhoz is, de nem minden esetben. A Revolutos számlák között az összes csomagnál ingyenesen biztosított az átutalás. Ezen felül 150 féle pénznemben fizethetünk a kártyával. Sőt, az ismétlődő átutalások számára is van platform. 

a Revolut business csomagja

A céges számlákkal kapcsolatban fontos tudni, hogy nincs lehetősége mindenkinek bankközi árfolyamon devizát váltani. Az ingyenes számlacsomaggal rendelkező cégeknek ezért a szolgáltatásért 0,4 százalékos díjat kell fizetni. A fizetős csomagok esetében egy bizonyos összeghatárig viszont díjmentes a szolgáltatás.

Az egyes csomagok mellett van lehetőség a számlázásra és a számlanyilvántartásra is. Szintén hasznos funkció, hogy a fizetési kérelmeket egyszerűen, egy megosztható linken keresztül eljuttathatjuk a címzetthez. A vállalkozói számla a csapatkezelés lehetőségét is biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a csapattagok engedélyeit egyedileg kezelhetjük és kiadásaikat is nyomon követhetjük. Ez minden csomagnál lehetséges.

Mit tudnak a Revolut Business csomagjai?

1. Ingyenes csomag

Ez a csomag a mikrovállalkozások számára kimondottan előnyös lehet. A csomaghoz Metal kártya nem igényelhető, viszont műanyag és virtuális kártya kérhető mellé. Ennél a számlacsomagnál fizetősek a nemzetközi kifizetések, de a helyi fizetések is csak 5 darabig díjmentesek. Ezen felül minden egyes fizetésre 0,20 euró költséget rak rá a Revolut. Az ingyenes csomagnál nem lehetséges a pénzváltás bankközi árfolyamon sem, csupán 0,4 százalékos díj ellenében. A kriptoátváltás is fizetős, ez 1,99 százalék.

2. Grow csomag

A Grow csomagért minden hónapban 7500 forintot kell fizetni, azonban a díjmentes szolgáltatások szélesebb körét tartalmazza. A csomaghoz költségmentesen jár egy darab Metal kártya, ezen felül minden további 57,99 euró (kb. 22 ezer forint). A csomag tartalmaz

  • 10 nemzetközi kifizetést ingyenesen,
  • 100 helyi fizetést ingyenesen,
  • 10 ezer eurónyi pénzváltást bankközi árfolyamon és
  • kriptovaluta váltást 0,99 százalékos díjért cserébe.

3. Scale csomag

A Scale csomag havi szinten 30 ezer forint költséggel jár. A díjért cserébe a vállalkozás két darab Metal kártyát kap ingyenesen. Ezen felül ingyenes jár hozzá 50 nemzetközi és 1000 helyi kifizetés is. A bankközi árfolyamon való devizaváltás összeghatára is magasabb, 50 ezer euró. A Grow csomaggal megegyezően 0,99 százalék a kripto váltás díja.

4. Enterprise csomag

Az Enterprise csomag tartalmazza a szolgáltatások legszélesebb körét. A csomag egyedi díjazású, úgy, ahogyan a számlacsomag szolgáltatásaié is. Csakis a kripto átváltások díja van előre meghatározva, ez a másik két fizetős csomaggal egybevágóan 0,99 százalék. A többi jellemző egyedien igazodik a vállalathoz, illetve ennek megfelelően van kalkulálva a havidíj is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük