2024. május 18., szombat

A Revolut kártya és számla 5 + 1 hatalmas előnye

A Revolut kártyájának és számlájának népszerűsége folyamatosan növekszik, amit teljesen meg tudunk érteni, hiszen nem számolnak fel jelentősebb összegeket díj és jutalék gyanánt és nincsenek rejtett költségek sem. A Revolut olyan előnyökkel rendelkezik, mint semmilyen más banki termék a piacon. A cikkben bemutatjuk a konstrukció 5 + 1 legfőbb előnyét, így már Te magad is könnyedén el fogod tudni dönteni, hogy érdemes-e igényelni.

Mi is az a Revolut?

Hazánkban a Revolut 2018-tól elérhető, 2021. szeptemberétől pedig használja az európai banki engedélyét. A felhasználóinak száma ma már meghaladja a 16 milliót, ebből a magyar felhasználók száma körülbelül fél millióra tehető. Hogyan tett szert ekkora népszerűségre a Revolut? A Revolut telefonos applikációja magyar nyelven is elérhető, ami igencsak ritka a FinTech cégek körében. Emellett könnyen kezelhető és felhasználóbarát – de ez még mindig csak apróság a többi előnyéhez képest.

A Revolut kártya előnyei

1. A költségtervezés és nyomonkövetés magasabb szintje

A Revolut egyik legfontosabb előnye, hogy könnyen kezelhetővé és nyomonkövethetővé teszi a költségeket, hiszen

  • egyrészt kategorizálja a költéseidet,
  • másrészt könnyedén visszanézheted a tranzakcióidat,
  • harmadrészt pedig költségkeretet szabhatsz az általad választott költségkategóriákra vagy akár a teljes számlára is.

A bankszámla 3 bemutatott funkciója egyértelműen azt szolgálja, hogy minél könnyebben fel tudd mérni a havi költéseidet, akár napi szinten nyomon tudd követni és így minél egyszerűbben tudj megtakarítani.

2. Széfek létrehozása – a megtakarítás új formája

A Revolut második fontos előnye, hogy különféle széfeket hozhatsz létre, ahol a pénzedet gyűjtheted, sőt, ezeket akár megoszthatod barátaiddal vagy a családoddal is, így egyszerre közösen is gyűjtögethettek. Arra is lehetőséget biztosít, hogy a vásárlások után megőrizze a széfben az “aprót”, vagy annak a kétszeresét. Ekkor például egy 485 forintos tranzakciót 500 forintra kerekít és a különbözetet a széfbe helyezi. A különbség akkor lesz jelentősebb, ha devizában fizetünk, viszont így nagyobb összeget is takarítunk meg. Ezzel a funkcióval akár nagyobb erőfeszítések nélkül is spórolhatsz, hisz ki ne örülne plusz pénznek a hónap végén?!

3. A befektetések könnyű kezelése

A Revolut egyik fontos innovációja és egyben előnye, hogy már a befektetéseidet is kezelheted a számládon. Lehetőséget biztosít arra is, hogy valamilyen kriptovalutába, részvénybe vagy aranyba fektess be. Az aranynál és a kriptovalutáknál a napi átváltások száma 30-ra lett korlátozva, viszont akár 30 féle kriptopénzbe is befektethetsz. A kripto-árfolyamot és a legfrissebb híreket is nyomonkövetheted az appban, viszont fontos, hogy ezt az ingyenes csomag már nem tartalmazza, így ha kriptovalutába szeretnéd fektetni a pénzedet, ahhoz fizetős csomag szükséges.

A részvénybefektetések területén az applikáció még igényel némi fejlesztést. Az alap csomagban havonta mindössze 3 trade ingyenes, a prémium csomagban már 8, míg a metál csomagban már 100, illetve minden további kereskedésért 1 fontot számítanak fel. A letéti díj éves szinten 0,01%, viszont már akár  pár ezer forintért is vehetsz részvényt, hiszen lehetőséget biztosít töredékrészvény vásárlására is, ami szintén hatalmas előny.

A Revolut lényegében közvetítő szerepet tölt be, azaz nem tartja az értékpapírokat, csupán a Sapia Partner LLP képviselője. Ha részvénybefektetésben gondolkodsz, akkor a Wall Street-i Értéktőzsde 800 bejegyzett részvényéből válogathatsz, amelyeknek az árfolyammozgását is követheted.

A Revolut alapvetően nem befektetési céllal jött létre, így ezt azoknak ajánljuk, akik szeretnék magukat kipróbálni a befektetések területén vagy csak kisebb összegben fektetnének be. Ha nagyobb összegben fektetnél be, akkor mindenképpen nyiss hozzá egy értékpapírszámlát!

4. Egészségbiztosítás könnyebben, mint valaha

A Revolut telefonos app-jában köthetsz napi vagy akár éves árazású egészségbiztosítást is. Az alkalmazás a helymeghatározással érzékeli a tartózkodásod helyét, és azt is, hogy meddig vagy ott, így csak ezekre a napokra számítja fel a biztosítási díjat. Ha úgy gondolod, hogy sohasem volt még ennyire egyszerű egészségbiztosítást kötni, akkor van egy jó hírünk, hiszen a biztosítást kiterjesztheted a családodra vagy a barátaidra is, így nemcsak egyszerűbb a szolgáltatást igénybevenni, hanem jóval olcsóbb is.

5. A Revolut kártyával már adományozhatsz is

Az adományozás nemes cselekedete a Revolut-nak köszönhetően már jóval könnyebb, mint valaha. Az általad választott jótékonysági szervezet a meghatározott összeget teljes mértékben megkapja, nem vonnak le semmilyen díjat érte. A lehetőségek között egyaránt szerepelnek hazai és nemzetközi szervezetek is, sőt, akár a széfedben összegyűjtött összeget is felajánlhatod. A támogatásnak nincs minim összege, így már 1000 forinttal is elkezdheted a jótékonykodást.

+1 előny: Ingyenes értesítés minden tranzakciót követően

A legtöbb banknál az SMS szolgáltatás igencsak magas költségek mellett igényelhető, míg a Revolut-nál az értesítési szolgáltatás ingyenes. A Revolut-nál az értesítés nem SMS-ben érkezik, hanem az applikációban, viszont ez költségmentes, így a bankok által kínált lehetőségekhez képest ez mindenképp olcsóbb!

A Revolut kártya és bankszámla igénylése mindenképp megéri, hiszen ingyenes és nincsenek rejtett költségek sem, így ennek és a szolgáltatásainak köszönhetően könnyebben tudsz spórolni. A számlanyitás akkor is kimondottan előnyös, ha gyakran utazol külföldre, ugyanis a pénzváltás bankközi árfolyam történik, sőt, költségmentesen tarthatod a devizát különböző devizaszámlákon.

Ha egyéni vállalkozóként vagy cég nevében igényelnél Revolut-ot, akkor célszerű hagyományos bankszámlát is nyitni mellé, hiszen pénzünk meglepetésszerű befagyasztása számos kellemetlenséggel járhat. Az egyszerű applikáció-használat, a költségmentesség, az egészségbiztosítás kötése csupán néhány előny, amivel a Revolut bankkártya és számla rendelkezik. A konstrukció valóban nem tartalmaz rejtett költséget, kivéve a hétvégi valutaváltás 0,5%-os díját. Amennyiben pedig problémát észlelnél a Revolut kártyáddal, segítséget is kérhetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük