2024. június 13., csütörtök

A Revolut újítása: itt a közös számla!

Az elmúlt időszakban rengeteg hírt olvashattunk a Revolutról, a cég kapott hideget és meleget egyaránt: a részben tévesen kimutatott rekordbevétellel kapcsolatos adatok nagy port kavartak, míg  az új funkció, a készpénzvisszatértés lelkesedést váltott ki az ügyfelek körében. Most viszont egy olyan újítással rukkolt elő, ami számos embernek hasznos lehet. Az Európai Gazdasági Térségben (EGT) élő felhasználóinak vezeti be a Revolut a közös számla lehetőségét. 

Az európaiak több mint fele venne igénybe közös számlát

A Revolut új funkciójának köszönhetően a felhasználók mostmár nyithatnak úgy számlát az alkalmazásban, amelynek egyszerre két tulajdonosa van, legyenek azok házastársak, rokonok vagy éppen barátok.

A Revolut közelmúltban készült tanulmánya az új funkció bevezetéséhez megfelelő alapot nyújtott. A tanulmányból megtudhatjuk, hogy az európaiak több mint fele, vagyis 58 százaléka szívesen nyitna párjával közös számlát, hogy ezzel jobban átlássák közös kiadásaikat. Közülük 32 százalék azoknak a válaszadóknak az aránya, akik kizárólag ezt a közös számlát használnák, miközben 26 százalékuk egy másik, már korábban nyitott számlája mellett használná a Revolut új lehetőségét. Vannak, akik jobban preferálják a saját számla vezetését és inkább egyedül kezelnék pénzügyeiket, ennek a csoportnak az aránya 33 százalék volt.

A revolut tanulmányának eredményei

Hogy néz ki a Revolut közös számlája?

Az applikációban a közös számlát az egyes igények és kapcsolattípusok szerint lehet nyitni. A létrehozást követően a felhasználók 2-2 fizikai és betéti kártyát kapnak a számlához. Fontos feltétel, hogy a számlát közösen nyitóknak Revolut ügyfeleknek kell lenniük, illetve az applikációt frissíteni kell arra a változatra, amely a közös számlákat támogatja. Szintén meg kell felelnie az ügyfeleknek azon kritériumnak, hogy ugyanabban az országban regisztrált Revolut-számlával rendelkeznek, sőt, más közös számlájuk nem lehet.

Ugyanakkor az ügyfeleknek nem kell arról bizonyítékot szolgáltatni, hogy ténylegesen együtt élnek vagy hogy milyen kapcsolati formában vannak. A cég nyugat-európai növekedéséért felelős vezetője, Wiktor Stopa úgy nyilatkozott, hogy kimondottan örül a Revolut újdonságának, hiszen ezáltal is befogadóbb lesz a neobank. Azt is hozzátette, hogy az újítással rugalmasságot visznek a pénzügyekbe, hiszen a kapcsolatok és a költségvetési elvárások széles skáláját fedik le. Hangsúlyozta, hogy a közös számlák hozzájárulnak ahhoz, hogy egyszerűbben rendezhessék az ügyfeleik pénzügyeiket azzal a személlyel, akikkel egy háztartásban vagy kapcsolatban vannak. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük