2024. június 13., csütörtök

Új kriptovaluta a láthatáron: a Nubank nucoinja

A Latin-amerikai területet uraló, brazil székhelyű Nubank a térség legjelentősebb digitális neobankja. Sőt, a Warren Buffet befektetési portfoliójába is sikerült már bekerülnie. A bank erőteljes léptekkel halad a kriptopiac meghódítása felé: tavaly májusban bevezettek felületükön a kriptokereskedési funkciót, most pedig közzétették a hírt, miszerint saját kriptovalutát vezetnek be, ami a nucoin elnevezést kapta. A kriptopénz a Polygon hálózatán keresztül kerül kibocsátásra, az első csomag pedig airdropként lesz felosztva a felhasználók között. A terveik szerint a teljes kibocsátás 80 százaléka az ügyfelek markába kerül.

Fontos szerepet szán a Nubank kriptopénzének

A helyi sajtóértesülések alapján az új kriptovaluta hosszútávon több üzleti tevékenység nélkülözhetetlen részévé fog válni. A Nubank viszont közel sem tervez lassítani innovációján, már egy cashback program megalkotásán is agyalnak. Ennek köszönhetően az ügyfelek token formájában részesülhetnek jutalomban, de tervezik a nucoinon alapuló nyereményjátékok bevezetését is. A nucoin érdekessége, hogy nem lehet vele kereskedni a másodlagos piacon, csakis a neobank platformján lesz megvehető. Azt viszont most még nem tudni, hogy a kriptopénznek milyen kezdeti árat szab meg a bank.

A Nubank 70 milliós ügyfélbázisából keveseknek már jelenleg is elérhető a nucoin: az ügyfelek közül mintegy 2 millióan vettek már belőle a platformon keresztül. A neobank szerepe kimondottan jelentős a brazil, kolumbiai és mexikói piacokon.

Nucoin tudnivalók

A helyi hírügynökségek úgy gondolják, hogy a bank egy teljesen új, eddig nem látott tervvel is készül: az értesülések szerint a Nubank bevezeti staking programját is, amivel a felhasználóknak lehetősége nyílik nucoinjaik zárolására, hogy ezzel a stakelt nucoinokra kamatot szerezzenek. Sőt már olyan hírek is megjelentek, miszerint a neobank tervei között szerepel a nucoinok készpénzre történő átváltási lehetőségének bevezetése is.

Volt már erre példa!

A kriptopiac szereplőit nem érte meglepetésként az új kriptovaluta kibocsátása, ugyanis a neobank már tavaly ősszel megkezdte az előkészületeket erre vonatkozóan. A Nunank vezérigazgatója, Fernando Czapski már októberben hangsúlyozta, hogy a bank kiáll a blockchain technológia átalakító mivolta és demokratizálása mellett.

A Nubank ötletével szinte egybevágó volt a Mercado Libre kiskereskedelmi és pénzügyi szolgáltató vállalat tavaly augusztusi újítása, aminek keretében saját kriptovalutát vezettek be (ez a mercadocoin), ami a hűségprogram új elemeként szolgált. A szolgáltató a kibocsátáskor a kezdeti árat is meghatározta, ami 0,10 dollár volt.

Ha még nem hallottál a Nubankról…

A Nubank Latin-Amerika legnagyobb finctech bankja, székhelye Brazília legnagyobb városában, São Paulóban található. A neobank ezen felül több irodával is rendelkezik Berlinben, Buenos Airesben és Mexikóvárosban. 

Termékportfóliójában elérhető a NuConta elnevezésű ingyenes digitális számla, szintén ingyenes nemzetközi hitelkártya, személyi kölcsön, életbiztosítás és számos befektetés. A neobank egyedisége abban rejlik, hogy ügyfelei olyan hitelkártyát igényelhetek, ami egy telefonos applikációval kezelhető: valós időben nyomon követhetőek a tranzakciók, letiltatható a hitelkártya, kérhető a limitemelés, valamint kapcsolatba lehet lépni az ügyfélszolgálattal.

A Forbes értékelése szerint a Nubank 2022-ben Brazília legjobb bankjai között szerepelt. A Forbes által összeállított rangsor olyan szempontokat vett figyelembe, mint a vevői elégedettség, a megbízhatóság, a digitalizáció, az ügyfélszolgálat és a pénzügyi tanácsadás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük