2024. április 21., vasárnap

Bővül a Revolut biztosítási termékpalettája

A Revolutnál már korábban is lehetett biztosítást kötni, ugyanakkor most egy újabb termékkel igyekszik előállni a cég: ez pedig a gépjármű-biztosítás. A neobank biztosítási termékei kimondottan népszerűek, legfőbbképp az utasbiztosítás, ami néhány kattintáson keresztül egyedivé tehető annak függvényében, hogy éppen merre utazol. Habár az ügyfelek jelentős keresletet támasztanak a Revolut biztosításai iránt, a gépjármű-biztosításban hatalmas potenciált látnak a szakértők.

Hazánkban még várni kell a Revolut biztosítására

Az új típusú szolgáltatást a Revolut először Írországban vezeti be, ahol a kétmilliót is meghaladja ügyfeleinek száma, így az első tesztek elvégzéséhez tökéletes célpontként szolgál a szigetország. Ennek fényében tehát egyértelmű, hogy a Revolut Car Insurance miért az ír piacra kerül elsőként bevezetésre. Az első tesztek tavasszal várhatóak.

Mi is írtunk róla, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) átlagdíja az elmúlt években jelentős megemelkedett hazánkban. A Revolut új szolgáltatásával a magyar autótulajdonosok is jól járnának, hiszen a neobank – mint minden szolgáltatásánál – törekszik az alacsony, megfizethető költségek és díjak bevezetésére. Éppen ez fogja jelenteni vonzerejét az ír ügyfelek számára is. A Revolut elképzelései alapján a biztosítási konstrukciójuk 30 százalékkal is olcsóbb lehet, mint a legolcsóbb piaci biztosítás. Az ír biztosítási piacon erős a verseny: az Axa, az Allianz, a 123 és a Liberty már több éves tapasztalattal rendelkeznek, viszont feltehetőleg a Revolut is meg fogja ugrani a lécet.

A legfőbb újítás: a vezetési stílusnak megfelelő biztosítási díjak

A Revolut újítása nemcsak az új típusú biztosítását foglalja magába, hanem a Smart Driving funkciót is. Ez azt jelenti, hogy a neobank ügyfelei vezetési stílusuknak megfelelően fizethetnek biztosítási díjat. Természetesen ez nem bemondás alapján történik – a szolgáltatás igénybevételéhez be kell szerelni egy készület az autóba, amiből a Revolut hozzájuthat a vezetési adatokhoz. Azok a gépjármű tulajdonosok, akik biztonságosan vezetnek, akár 25 százalékos kedvezményhez is hozzájuthatnak.

A Revolut új biztosítási szolgáltatásának jellemzői

“Azon dolgoztunk, hogy nagyszerű árakat, rugalmas és személyre szabott csomagokat, valamint zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtsunk. Egy újfajta megközelítést alkalmaztunk a gépjármű-biztosítások terén, amire várjuk ügyfeleink visszajelzéseit az elkövetkező hetekben.” – nyilatkozta Gáti Balázs, a Revolut biztosítási szolgáltatási ágazatának vezetője.

A neobank korábbi biztosítási szolgáltatási az utazásokkal, vásárlásokkal és az elmaradt eseményekkel kapcsolatban voltak köthetőek, viszont az insurtech körökben igencsak keresett háziállat biztosítást is elérhetővé tett az ügyfeleknek. A gépjármű-biztosítás mellé nyújtott Smart Driving lehetőség szintén egy gyakori insurtech innováció, egy úgynevezett telematikai megoldás. Hazánkban egyedül a Cristo termékpalettájában található ilyen szolgáltatás.

Ugyanakkor egyelőre még nem tudni, hogy az új biztosítás milyen jellegű lesz: inkább a hazánkban alkalmazott kgfb-hez lesz hasonló a szolgáltatás – vagyis a másnak okozott gépjármű károk után fizet a biztosító -, vagy inkább a casco-hoz fog hasonlítani, azaz az autótulajdonos kárát téríti meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük