2024. június 13., csütörtök

Pénztárca kímélő diákszámla? Van belőle pár!

Sok gyermeknek már néhány éves korában nyitnak bankszámlát szülei. A diákszámla számos kedvező feltétel mellett nyitható, ráadásul előnyei akár 26 éves korig is kihasználhatóak. Ezeknél a számláknál többnyire ingyenes a számlavezetés a bankszámlakivonat, ráadásul csökkentett díjakat számolnak fel a tranzakciók és a bankkártya után. Olyan ajánlatot is találhatunk, aminél a bankkártyáért sem kell fizetni. De milyen csomagokból választhatunk most? Mutatunk néhány tippet is, hogy hogyan válaszd ki a legjobb diákszámlát!

Diákszámla – mik közül válogathatunk?

Számos kedvező diákszámla van most a piacon, de még így is érdemes alaposabban is utánanézni, hiszen kifoghatunk egy-két meglepően jó ajánlatot. A megszokott párezer forintos számlavezetési díjnál is fellelhető olcsóbb, de az éves bankkártyadíjat is karcsúsíthatjuk. 

diákszámla lehetőségek

OTP Bank

Az OTP Bank Junior egy olyan diákszámla, ahol már akár 7 éves kortól igényelhető Mastercard bankkártya, mindez ingyenesen, ugyanis a kártya kibocsátási és éves díja 0 forint. Ráadásul a számlavezetés is ingyenes 0 és 24 éves kor között. Ezen felül a fiataloknak lehetősége van az OTP Junior Kedvezményprogramban résztvenni, így a partnereknél elköltött összeg után 5-30 százalék közötti pénzvisszatérítés is megszerezhető. A partnerek köre folyamatosan bővül, legutóbb a Campus Fesztivál csatlakozott. Ennek köszönhetően a 2023. július 7-ig újonnan megnyitott bankszámlák 16. életévet betöltött tulajdonosai akár 50%-os kedvezménnyel vehetnek napi jegyet a Campus Fesztiválra (50 százalékos, legfeljebb 10 000 forint értékű egyszeri kedvezmény).

A kedvezményprogramon felül a 14 éves kor feletti Junior ügyfelek is élvezhetik az OTP MobilBank minden funkcióját – többek között a Kiadásfigyelőt -, természetesen ingyenesen. Kimondottan a fiataloknak fejlesztették az alkalmazást, a Junior Next applikációt, ami segít kiszámítani az egy hónapra szükséges összeget az egyetemistáknak, valamint támogatja az ügyfelet megtakarításainak kezelésében. Az applikáció minden 16 éves fiatal számára elérhető, nem feltétele az OTP-nél bankolás.

Erste Bank

Az Erste Bank az időszakos promóciók mellett egyedi kedvezményekkel igyekszik megnyerni a fiatalokat. A diákszámla tekintetében három lehetőséget biztosít a számlanyitó ügyfeleknek, így a számlahasználat függvényében érdemes kiválasztani azt, ami a legoptimálisabb:

  • átutalási kedvezmény,
  • kedvezményes Őrszem SMS szolgáltatás,
  • kedvezményes dombornyomott bankkártya.

A diákszámla mellé többféle bankkártya választható, azonban jelentősek az eltérések: a kibocsátási és éves díja a 2030-2692 forinttól egészen 6631 forintig terjedhet. Sőt olyan bankkártya is van, ahol ez 29 768 forint, habár ez a Mastercard Gold kártya mellé társul.

Gránit Bank

A Gránit Bank kedvező diákszámla ajánlata mellé egy kis zsebpénz is jár az ügyfélajánláson keresztül. A kapott kóddal tíz ismerős hívható meg, ezek közül minden számlanyitás után 8000 ezer forintban részesül az ajánló és az ajánlott is. Digitális számlacsomag választásakor a Gránit Neo Mastercard nem dombornyomott bankkártya 26 éves korig ingyenesen jár. 

K&H Bank

A K&H Banknál is érvényben van az ajánlóprogram, amiben nemcsak a felnőttek, hanem a diákszámla tulajdonosai is részt vehetnek. A banknál három ismerős meghívása esetén összesen 30 ezer forinthoz juthatnak az ügyfelek.

  • A 14 és 18 év közötti ügyfeleknek az első évben ingyenesen biztosít bankkártyát a bank. A második évtől csak a normál díj felét, 4155 forintot számít fel. 
  • A 18 és 26 év közötti ügyfeleknek szintén ingyenes az első év. A második évben a normál díj 75 százaléka, 6232 forint fizetendő évente. 
  • Azoknak a 26 év alatti fiataloknak, akik már nem tanulnak, a Mastercard dombornyomott bankkártya 8310 forintért érhető el.

MBH Bank

Az MBH Banknál a diákszámla mellé kétféle bankkártya igényelhető: ez a Mastercard Standard és a VISA Classic bankkártya. Bármelyiket választják a fiatalok, azzal jól fognak járni, ugyanis a bank nem számít fel kibocsátási díjat a bankkártya után, sőt éves kártyadíj sincs.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Bank Yelloo elnevezésű diákszámlája már nem a kicsiket célozza meg, hanem a 18 és 25 éves kor közötti fiatalok számára érhető el. Ezzel a bankszámla csomaggal lehetőség nyílik csatlakozni a Yelloo Klubhoz. Ez többféle kedvezményt biztosít, többek között a konditerembe vagy kiállításokra. A csomag mellé VertiCard kérhető, aminek kibocsátása ingyenes és az első évben az éves kártyadíjtól is eltekintenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük