2024. július 25., csütörtök

Revolut: a cél a globális nagybankká alakulás

Az egyik legnagyobb értékkel bíró fintech cég stratégiaváltásáról és fejlődéséről beszélt Léder Tamás, a Revolut magyarországi vezetője a Magyar Fintech Szövetség üzleti reggelijén. A MAFISZ első Business Breakfast Talks programja az MKB Fintechlabban zajlott. Ezeken az üzleti reggeliken a Fintech Szövetség tagjai vehetnek részt, ahol szabad beszélgetés formájában ismerhetik meg a résztvevő szektorbeli meghívottakat.

A Business Breakfast Talks szerepe a fintech szektorban

A Magyar Fintech Szövetség (MAFISZ) megalakulása 2020-ra tehető, céljuk “…hogy érdemben elősegítse a hazai fintech ökoszisztéma tagjainak, a startupok, érett vállalkozások, inkubátorok és akcelerátorok együttműködésének, érdekképviseletének és érdekérvényesítő képességeinek erősítését.”

A szövetség 32 nagyobb felhasználói bázissal és bevétellel rendelkező tagot tart nyilván.

  • A szövetség elnöke az MKB Fintechlab ügyvezetője, Ács Zoltán. 
  • Elnökségi tag a Barion alapító-vezérigazgatója, Kiss Sándor.
  • Március 1-jétől pedig főtitkáruk dr. Urbán Viktor lett, aki a Digitális Jólét Nonprofit Kft. fintech és blockchain tanácsadója.

A MAFISZ 2023-as egyik első Business Breakfast Talks programján 13 jelentős fintech szereplő vett részt. A szereplők között csupán két hölgy volt jelen, ami kiválóan szemlélteti a nemek általános részvételi arányát a pénzügyi és fintech szektorban egyaránt. Erre az egyik válaszlépés a Women in Finance (WIF), melynek projektmenedzsere, Gyűgyi Éva ismertette a nők támogatását célzó programot. A Revolut hazai vezetője, Léder Tamás pedig egy interaktív beszámoló keretében ismertette a neobank fejlődését és aktuális hazai vonatkozásait.

A Revolut közel milliós nagyságrendű hazai felhasználóval rendelkezik

Azok a magyar ügyfelek, akik a Revolut bankszámláját, bankkártyáját és ezek számos előnyeit szeretnék kihasználni, ők még a litván bejegyzésű céggel köthetnek szerződést. Ugyanakkor jelentős előrelépés, hogy már megkezdődtek az előkészületek a hazai fióktelep megalkotásához is. Léder Tamás szerint a Revolut megközelítőleg egymillió hazai felhasználóval rendelkezik, ami a lakosság arányában vizsgálva kiemelkedő. 

A revolut Magyarországon

Ebből kifolyólag Magyarország a Revolut az európai piac 10 legfontosabb tagjának egyike. Ezt mutatja az is, hogy az írországi, franciaországi, lengyelországi, majd romániai fióktelepek után most hazánkban is létesít egyet a neobank. A digitális fejlettségben élenjáró Írországban például a Revolut lakosok körében való elterjedtsége már 60 százalék körüli. Az ír lakosok a hagyományos készpénzhez kapcsolódó tranzakcióikat is már Revoluton keresztül intézik.

A cél globális nagybankká válni

Léder Tamás szerint a Revolut az ügyfelek szemében már túllépett a neobank besoroláson. A fintech egyik fontos stratégiai célját az újrapozícionálás jelenti. Azt is hozzátette, hogy a 21. század természetes technológiai fejlődési ívén halad előre a Revolut is, melynek végpontja, hogy globális nagybankká alakul. Ebből kifolyólag mottója is módosul. A korábbi “A Revolut nem egy bankszámla” szlogen megerősítette az ügyfeleket, hogy a Revolut nem csak tradicionális banki szolgáltatásokat kínál. A Revolut magyarországi vezetője úgy gondolja, hogy “A Revolut a bankszámla.” ma már jobban szemlélteti a céget és annak pozícióját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük