2024. július 21., vasárnap

Március végén lesz listázva a zöld kriptovaluta

Az elektromos járművek töltőplatformja, a C+Charge (CCHG) meghirdette natív tokenjének, a $CCHG elnevezésű kriptovaluta listázását, ami március utolsó napján a BitMart tőzsdén fog megvalósulni. A C+Charge csapatának korábban még nem volt ilyen jellegű kezdeményezése. Az előértékesítés során több mint 2,9 millió dollár ütötte a cég markát.

A kriptovaluta zöld célt szolgál

A C+Charge egy átfogó Peer-to-Peer (P2P) fizetési rendszert hoz létre az elektromos járművek töltőállomásaihoz, amihez a blokklánc technológiát veszik alapul. Az elektromos járművet használók számára ez egy nem mindennapi lehetőséget jelent, ugyanis a felhasználók szén-dioxid-krediteket gyűjthetnek, amikor a platform fontos részeként funkcionáló alkalmazást veszik igénybe a járművek töltésére. A felhasználók egyéni digitális pénztárcákat kapnak, illetve egy olyan környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) projektbe fektetnek be, amivel hozzájárulnak a bolygónk zöldebbé válásához.

A coinmarketcap.com világszintű rangsora szerint a BitMart a 29. helyet foglalja el. A kajmán-szigeteken bejegyzett tőzsde kereskedése napi szinten meghaladja az 500 millió dollárt is. A kriptovaluta kereskedési platform 180 országban van jelen, illetve a 700-as nagyságrendet is meghaladja a kereskedések kínálata. A legfrissebb információk alapján pedig március végétől a CCHG/USDT-t is itt jegyzik majd.

Még részt vehetünk az előértékesítésben!

A C+Charge előértékesítései során mintegy 2,99 millió dollárhoz jutott hozzá olyan befektetők vásárlásaiból, akik támogatják a projekt karbonkreditek iparágának demokratizálását szolgáló célkitűzését. Az előértékesítés nyolc szakaszban valósul meg, most éppen a 7. szakasz végén járunk. 

CCHG ára

A CCHG ára jelenleg 0,0200 dollár, a következő, azaz utolsó szakaszban pedig 0,02350 dollárra fog emelkedni. Kimondottan jól járhatnak azok a befektetetők, akik már az első szakaszban bevásároltak a kriptovalutából, hiszen az előértékesítés lezárásakor máris 80 százalékos nyereséget könyvelhetnek majd el, még a token tőzsdei forgalmazását megelőzően. Ahogyan halad előre az idő és ezzel az előértékesítés, az értékesítés dinamikája a várakozások szerint növekedni fog, így a cég arra buzdítja a befektetőket, hogy még most vásároljanak be kedvező áron a CCHG-ból.

Fiat és kriptovaluta a vásárláshoz

Mi történik azokkal a tokenekkel, amelyek nem kelnek el az előértékesítés során? A C+Charge minden szakaszt égetéssel zár le, így a megmaradt kriptovaluta elégetésre kerül. Az égetési szakaszok 1-1 hétig tartanak. A befektetők számára ez kimondottan kedvező, hiszen ezzel növeli a cég a token értékét.

Az égetési programon felül olyan újdonságokkal is készült a cég, mint hogy a kriptovaluta birtokosoknak lehetősége nyílik Ethereummal (ETH) és Tether stablecoinnal (BEP-20 és ERC-20 verziók) fizetni a tokenekért. Amennyiben nem rendelkezel ilyen coinokkal, akkor a hagyományos fiat valutákkal is fizethetsz.

A C+Charge igencsak nemes célt szolgál, hiszen hozzájárulnak az éghajlatváltozás csökkentéséhez. Mindezt úgy teszi, hogy kibővíti a szén-dioxid-kibocsátási krediteket az elektromos járművek vezetőire. A várakozások szerint a kereslet biztos, ugyanis egyre többen vásárolnak és használnak elektromos autókat. Amennyiben téged is foglalkoztat a téma, akkor még most érdemes bevásárolni a tokenből, hiszen az árak meghatározott időnként emelkednek. Ha csak szimplán nyereségre akarsz szert tenni, akkor is most érdemes belevágni, ugyanis az előértékesítés március 29-ével lezárul.

Amivel a C+Charge bizonyított

A karbonkreditek ezelőtt csakis a nagyvállalatok számára jelentettek lehetőséget. Ez a megközelítés viszont visszaveti az elektromos járművek elérhetőségét és a töltési rendszer kialakítását a mindennapi emberek számára. A karbonkrediteket az üzleti szektor jelentősebb szereplői gyakran adózási kedvezményre alkalmazzák, így voltaképpen azért fizetnek, hogy a környezetben kárt tehessenek.

A szén-dioxid-kibocsátási kreditek szektora 760 milliárd dollár volt 2021-ben, az előrejelzések szerint pedig – kapaszkodjunk meg – 2,4 billió dollárra fog bővülni 2027-re. Az iparág demokratizálása nemcsak a fogyasztók számára lesz előnyös, hanem a kisebb méretű vállalkozásoknak és a non-profit szervezeteknek is előnyös lehet. A jelenlegi állás szerint az előnyeit leginkább a nagyvállalkozások használhatják ki, míg a lakosság és a kis- és középvállalkozások többnyire ki vannak zárva ebből. Ezen igyekszik a C+Charge fordítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük