2024. április 25., csütörtök

A Twitter is a pénzügyi szféra meghódítására indul

Áprilisban a Twitter is belép a pénzügyi területre és lehetőséget nyújt felhasználóinak részvények, kriptovaluták és egyéb pénzügyi eszközök elérésére. Az újdonságokat az eToro elnevezésű közösségi kereskedési vállalattal együttműködve valósítja meg.

Itt a Twitter új funkciója

A Twitter alkalmazásában áprilisban találkozhatunk az új funkcióval. Az újításnak köszönhetően a felhasználóknak lehetősége nyílik a pénzügyi eszközök piaci grafikonjainak megtekintésére és eszközök adás-vételére az eToro-n keresztül. Az eToro online brókercéget 2007-ben Izraelben hozták létre, ami részvények, kriptovaluták és indexalapok vásárlásának és eladásának lehetőségét kínálja.

Az már most is elérhető, hogy egyes indexalapokról – mint az S&P 500 -, illetve vállalati részvényekről – például a Tesla részvényekről – valós időben mutat kereskedési információkat. A megtekintés a „cashtags” funkción keresztül lehetséges. A Twitterezőknek először a részvény ticker kódját (vagyis a részvény részvényjegyzékben használt azonosítóját) kell meghatározni, majd emellé egy dollárjelet rakni. Ezt követően láthatóak az applikációban az árinformációk a TradingView platformról egy API (Application Programming Interface – alkalmazásprogramozási felület) használatával.

Mi ebben az újítás?

Habár a Twitter cashtags funkciója eddig is elérhető volt, az újítást az eToro partnerség jelenti. Ennek köszönhetően a funkció már jóval több eszközosztályra lesz elérhető. Ezen felül lehetőséget nyújt ez eToro oldalának közvetlen elérésére is mindössze egy gombnyomásnak köszönhetően. A brókercég platformján pedig számos olyan eszközökkel kereskedhetnek a felhasználók, mint a részvények és a kriptovaluták

„Az elmúlt három évben hatalmas mértékben növekedtünk és egyre több felhasználónkat láttuk a Twitteren tájékozódni a piacokról. Nagyon magas színvonalú tartalom található a vállalatok pénzügyi elemzéséről és arról, hogy mi történik a világban. Úgy gondoljuk, hogy ez a partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy új közönségeket érjünk el és jobban összekapcsoljuk a Twitter és az eToro márkáit.”– nyilatkozta  az eToro vezérigazgatója, Yoni Assia a CNBC-nek adott interjúban.

A Musk általi felvásárlás is szerepet játszik benne

Mióta Elon Musk vált a Twitter vezérigazgatójává, az eToro céggel való üzleti megállapodás az egyik legjelentősebb előrelépésként könyvelhető el. A világ második leggazdagabb embere még 2022 januárjában döntött a Twitter megvásárlása mellett, ekkor kezdte meg a társaság részvényeinek felvásárlását, majd áprilisra a legnagyobb részvényesévé vált. Az igazgatótanács a kezdeti hezitálást követően elfogadta az üzletember 44 milliárd dolláros ajánlatát. Ahhoz, hogy a közösségi média platform minél nyereségesebben működjön, Musk a vezérigazgatósága óta igyekszik a költségeket optimalizálni, így hatalmas leépítést eszközölt a dolgozók körében. A korábbi 8000 dolgozói létszám mára 1500 fő körül alakul.

Ugyanakkor a felvásárláskor Musk azt is beharangozta, hogy a tervei szerint új funkciókat vezet be a platformba, algoritmusait nyílt forráskódúvá teszi, küzd a spambotok ellen, illetve népszerűsíti a szólásszabadságot. A jelek szerint komolyan gondolta a kijelentést az üzletember, hiszen az új funkciók bevezetése már el is kezdődött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük