2024. április 25., csütörtök

Megérkezett a K&H Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítása

A K&H Biztosító otthonbiztosítása is elnyerte a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóbarát minősítését – közölte a jegybank a hónap elején az MTI-vel. A minősítés elnyerését követő 60 napon belül megkezdheti a K&H Biztosító a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításának (MFO) forgalmazását. Az MNB tájékoztatása alapján az új döntés következtében már 12 biztosító rendelkezik a minősítéssel a lakásbiztosítási ágazatban tevékenykedő 14 biztosító cégből. A biztosítási piac szereplőinek nagyobb része, egészen pontosan 95 százaléka elhivatott az ügyfélbarát megközelítéssel szemben.

Megkezdődhet a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás forgalmazása 

A jegybank adatai szerint az MFO-konstrukciókra kötött szerződések volumene az idei év április hónapjának végén már túlszárnyalta a 33 ezer darabot is. Ezek összességében 1500 millárd forint értékben védik az ügyfelek ingó- és ingatlanvagyonát. A K&H-nál igényelhető MFO alapcsomag az elemi károk (pl. tűz, robbanás, vihar, jégverés, földrengés stb.) mellett egyéb, a háztartások egzisztenciájukban alapjaiban veszélyeztető tipikus kockázatokra biztosít fedezetet. Ráadásul kiegészítő szolgáltatást is költhetünk, ami vonatkozhat értéktárgyra (minimum 200 ezer forintos érték esetén), illetve kerti bútorra.

Azt, hogy milyen káresemények (szűkített kizárásokkal és mentesülésekkel) tartoznak az alapcsomagba, az MNB egységesen és kötelezően írta elő a biztosítók számára. Ebben három fő szempont játszott szerepet, ezek

  • a családbarát,
  • a zöld és 
  • a digitális tényezők.

Amennyiben az alapcsomagnál az események szélesebb körére szeretnénk biztosítást kötni, akkor a gyakrabban előforduló károkra is költhetünk biztosítást. Ugyanakkor a biztosító az előírt károkon felül más eseményeket is beletehet a csomagba.

A K&H Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás közérthető és könnyen összehasonlítható feltételrendszerrel rendelkezik, egyszerűen és gyorsan intézheted ügyeidet az elektronikus kommunikációs felületünkön, valamint ügyfélbarát kárrendezés mellett tudhatod biztonságban a féltett értékeidet – olvasható a biztosító oldalán.

Mit kell tudni a K&H minősített biztosításáról?

Kinek ajánlott a K&H MFO?

Bárkinek, vagyis olyan természetes személyeknek, akik hazánk területén rendelkeznek állandóan lakott, saját tulajdonban lévő vagy bérelt ingatlannal, valamint szeretnék lakásukat biztonságban tudni. Sőt, mint bérlő is megkötheted a biztosítást.

Mire nem vonatkozik a biztosítás?

Amennyiben bizonyítható, hogy a kár jogellenesen, szándékosan vagy súlyosan gondatlan magatartás miatt keletkezett, akkor biztosítónak nem kötelessége megtéríteni a kárt. Ez a szerződő féllel közös háztartásban élő hozzátartozójukra is vonatkozik.

Kár esetén hogyan történik a kifizetés?

A kárszemle vagy a legutolsó szükséges dokumentum megérkezését követően 5 napon belül indítja a biztosító a kárkifizetést.

A K&H Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításáról részletesebben a honlapjukon olvashatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük