2024. április 23., kedd

Már hivatalos: megalakult az új alapkezelő

A szakmájában nagy tapasztalattal rendelkező Alpha Alapkezelő Zrt. és a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. egy olyan megállapodást kötött, mellyel többségi részesedéshez jutott. Ennek köszönhetően július 28-tól már a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. elnevezés alatt működik tovább.

A SIGNAL IDUNA erős alapot biztosított az alapkezelő létrehozásához

A SIGNAL IDUNA tulajdonosi köre alapján Németország 10 legnagyobb biztosítási konszernjéhez sorolható. Éves szintű díjbevétele igencsak jelentős: az egész hazai biztosítói piac díjbevételének közel a duplája, azaz 6,3 millió euró. A SIGNAL IDUNA vállalatcsoportnak mintegy 120 évnyi biztosítási és 20 évnyi befektetési tapasztalata is van. A csoport mintegy 103 millió euró ügyfélvagyon kezeléséért is felelős. Az eredményeikből látható, hogy egy erős és stabil alapot biztosított a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. megalakulásához.

forrás: https://www.signal.hu/hu/fooldal

„Küldetésünk, hogy új színt vigyünk az alapkezelők világába és az újdonságokra fókuszálva, professzionális megközelítésből szolgáljuk ki Ügyfeleink igényeit, köszönhetően nemzetközi hátterünknek és kollégáink magas szintű szaktudásának. A SIGNAL IDUNA Biztosító a magyar unit-linked biztosítási piac egyik kulcsszereplője. Fontosnak tartjuk, hogy Ügyfeleink megbízzanak bennünk és ezáltal közösen érjük el pénzügyi céljaikat, biztosítva a hosszú távú növekedést és stabilitást a befektetéseikben. Az alapkezelő megalakulásával még jobban tudunk alkalmazkodni az igényekhez, hiszen a befektetési alapjainkat még inkább Ügyfeleink igényeire tudjuk szabni.” – hangsúlyozta a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csata Dénes.

Első helyen a biztonság és a szaktudás

„Már az induláskor célul tűztük ki, hogy az Ügyfelek vagyonának kezelésekor valós hozzáadott értéket teremtsünk a piaci tendenciák és az Ügyfél hozam elvárásainak figyelembevételével, amit a jövőben is egyik fő célkitűzésünknek tekintünk. Biztos vagyok benne, hogy a SIGNAL IDUNA csoport és az Alpha Alapkezelő Zrt. befektetési tapasztalatait kamatoztatva ezt meg fogjuk valósítani. A SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. a jövőben az újdonságokra fókuszálva, professzionális megközelítésből szeretné kiszolgálni Ügyfeleit, mindezt a biztonságra, a szaktudásra és Ügyfeleink tiszteletére alapozva, elsősorban az ETF-ek (Exchange Traded Fund) piaca adta diverzifikációs lehetőségek kiaknázása révén.” – nyilatkozta Temesvári Csaba, a korábbi Alpha Alapkezelő alapító tagja, illetve a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. új vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük