2024. június 13., csütörtök

Itt a Revolut Lite az alulbankolt lakosság számára

A Revolut sosem áll meg a fejlődés útján: a cég most a latin-amerikai térségben tervezi lábát megvetni. A fintech a Revolut Lite elnevezésű szolgáltatást vezeti be a kontinens magas számú, azonban rendkívül alulbankolt lakosai számára. Az új szolgáltatással a helyiek határon túli tranzakciókat és átutalásokat indíthatnak.

Azonnal hatalmas népszerűségre tett szert a Revolut Lite

A Revolut Lite bevezeti a latin-amerikai állampolgárokat az online bankolás világába, aminek köszönhetően augusztus 30-ig ingyenes indíthatnak átutalásokat a helyiek. A térségen belül jelenleg még csak Chilében érhető el az új szolgáltatás. A fintech számára ez még csak a kezdet, hiszen a szolgáltatással több országba is igyekszik betörni. A terveik között található Argentína és Ecuador is, de májusban már Brazíliában is bevezette a cég kriptovaluta platformját. A Revolut Lite a latin-amerikai térségén kívül már számos országban elérhető: a teljesség igénye nélkül ide sorolható Szaúd-Arábia, Katar, Srí Lanka, Moldova, Vietnám, Banglades, Örményország, Makaó és Azerbajdzsán.

Chilében már most hatalmas népszerűségre tett szert a szolgáltatás: összesen 1,2 millió font átutalás ment végbe. A tranzakciók átlagos mértéke 800 font volt. A neobank LATAM terjeszkedése hatalmas segítség lesz az ideiglenesen ott munkát vállaló csoportoknak is, akik az applikációt Spanyolországban és Portugáliába veszik igénybe az utalásokhoz. Az említett két országban megközelítőleg 3 milliós nagyságrendű ügyfélkört tudhat magának a Revolut. Mindkét ország számottevő dél-amerikai expat közösséggel rendelkezik. Számukra kimondottan hasznosak az ilyen pénzküldési szolgáltatások. 

A Nubank lehet az egyik nagy konkurens

Dél- és Közép-Amerika lakosai a pénzügyi szolgáltatások területén igencsak elmaradottak: vagy alulbankoltak, vagy egyáltalán nem férnek hozzá ilyen jellegű szolgáltatásokhoz. Éppen ezért a térségben többen igyekeznek a lakosságnak segíteni. Az egyik kiemelkedő szereplő a Nubank, amely a legfrissebb információk szerint mintegy 80 millió ügyfelet tudhat magáénak Brazíliában. A brazil neobank teljes latin-amerikai ügyfélköre körülbelül 85 millió főt számlál. Brazílián felül a Nubank szolgáltatásai Mexikóban és Kolumbiában is elérhetőek.

A brazil lakosság fele a Nubank felhasználói bázisát gyarapítja, amely ezzel az ország negyedik legnagyobb pénzintézetévé vált. A pénzügyi szolgáltatásokhoz való korlátozott hozzáférést azonban a Nubank képes volt megtörni. Ezzel példaként szolgálhat a többi fintech és neobank számára, hogy ez a térség hatalmas lehetőségeket rejt magában. A Revolut is belép a piacra, így élénkülő versenyre számíthatunk.

Nem állnak le a terjeszkedés terén

A Revolut azt is hírül adta, hogy lehetőséget kínál számlanyitásra azoknak, akik törvényesen, de nem amerikai állampolgárként élnek az Egyesült Államokban. A számítások szerint ez egy 2,5 millió fős kört jelent,. Ebből mintegy 1 millió fő még diák.

Az USA-ban ez a csoport gyakran nem jut megfelelő pénzügyi szolgáltatásokhoz, de az is lehetséges, hogy csak nehezen tudnak számlát nyitni. Ez azzal magyarázható, hogy a vízummal ott tartózkodók nem minden esetben jogosultak társadalombiztosítási számra (SSN) vagy adószámra (ITIN). Ez pedig hatalmas korlátot jelent a banki ügyeknél. A probléma megoldására a Revolut egy olyan funkciót tervez bevezetni, ami lehetőséget nyújt valutaváltásra és nemzetközi átutalásokra alacsony költség mellett, valamint társul hozzá egy globális betéti kártya is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük