2024. április 23., kedd

Egyéni vállalkozóknak is jó megoldás a Revolut

Az egyéni vállalkozók többségének nem kötelező vállalkozói számlát kötni. Kivételt jelentenek ez alól a bizonyos jogi személyiséggel rendelkező társaságok (pl. közkereseti társaság, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság). Ezen felül mindenki számára kötelező a céges számla, aki általános forgalmi adófizetésre (ÁFA) kötelezett. Ez tehát magába foglalja az ÁFA-s egyéni vállalkozókat és magánszemélyeket is. Ezt a kört leszámítva az egyéni vállalkozók nyithatnak lakossági számlát is, azonban abból is meg kell találni a legmegfelelőbbet. A versenybe már a Revolut is beszállt, így az egyéni vállalkozók három számlacsomagból választhatnak.

Az egyéni vállalkozói csomagok jellemzői

Az egyéni vállalkozók számára három számlacsomagot tett elérhetővé a Revolut. Nem mindegy, hogy melyiket választjuk, ugyanis az alapszolgáltatások minden csomagnál eltérőek. Az viszont mindegyikben közös, hogy maximum három darab plasztikkártya igényelhető mellé. Ezeknél olyan költségek jelenhetnek meg, mint a szállítás. Ezen felül korlátozzak a virtuális kártyák számát is, ez legfeljebb 200 darab lehet. A Revolut céges csomagjaival egybevágóan Metal kártya csak akkor igényelhető, ha nem az ingyenes ajánlatot választjuk.

Szintén hasonlóság, hogy az egyéni vállalkozásokat ugyanakkora költségek terhelik a fizetések elfogadásáért, mint a nagyobb vállalkozásokat. Ennek megfelelően:

  • az európai lakossági bankkártyáknál a díj 1% + 0,20 euró,
  • a nemzetközi és a céges bankkártyáknál a díj 2,8% + 0,20 euró,
  • a Revolut Pay esetén 1% + 0,20 euró a díj.

A Revolut három csomagot kínál az egyéni vállalkozóknak

Az egyéni vállalkozók három Revolut számlacsomag közül választhatnak. Ebből egy ingyenes, míg a másik kettő havi szinten fizetős.

1. Az ingyenes csomag

Ez a számlacsomag leginkább a kezdő, hazánkban tevékenykedő egyéni vállalkozóknak lehet kedvező választás. Ennél a csomagnál még nem elérhető a Metal kártya, de nemzetközi fizetésekre sincs lehetőség ingyenesen. Ez akkor előnyös, ha nem igazán vannak nemzetközi fizetéseink, ugyanis minden ilyen tranzakció után 3 eurós díjjal kell számolni. A Revolut ez esetben 5 ingyenes belföldi tranzakciót biztosít, e fölött pedig alkalmanként 0,20 eurós díjat kell fizetni. Amennyiben bankközi árfolyamon szeretnénk devizát átváltani, akkor ez 0,4 százalékos felár mellett lehetséges. Az ingyenes csomagnál nincs lehetőség csoportos fizetésekre sem. Szintúgy nincs statisztika, jutalmak, üzleti API integrációk, limitáras és stop megbízások sem.

revolut egyéni vállalkozók számára

2. A Revolut Professional csomagja

A Revolut Professional csomagja jóval több szolgáltatást nyújt már ingyenesen vagy viszonylag alacsony költség mellett. Ennél a csomagnál már igényelhető Metal kártya, azonban ennek díja 57,99 euró. A plasztikkártya és a virtuális kártya feltételei viszont megegyeznek az ingyenes csomagéval. Ez a csomag lehetőséget nyújt

  • öt ingyenes nemzetközi kifizetésre (ezen felül 3 euró a díja),
  • húsz darab országon belüli ingyenes fizetésre (amennyiben Magyarországon lett a cég bejegyezve),
  • bankközi árfolyamon 5000 eurós értékhatárig devizakonverzióra (ezt meghaladóan 0,4 százalék a díja).

Az ingyenes csomaghoz képest a Professional lehetőséget nyújt csoportos fizetésekre, valamint elérhető a statisztika, a különféle jutalmak, a limitáras és a stop megbízások lehetősége, de jár az üzleti API integráció is. A csomag havonta mindössze 2000 forintba kerül, ugyanakkor az éves előfizetés 29 százalékos költségmegtakarítást jelenthet.

3. Az Ultimate csomag

Az Ultimate csomag 7500 forintos költséggel terheli az egyéni vállalkozókat, azonban ehhez már jár egy darab Metal kártya ingyenesen. Természetesen itt is lehetséges a plasztik- és virtuális kártyák igénylése. Ez a számlacsomag még többet tud, mint a Professional csomag:

  • tíz nemzetközi ingyenes kifizetés,
  • száz ingyenes hazai kifizetés,
  • 10 ezer eurós összeghatárig pénzváltás bankközi árfolyamon (e fölött 0,4 százalék a felár).

A további feltételek ugyanazok, mint a Revolut Professional csomagja esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük