2024. május 19., vasárnap

Az Apple megtakarítási számlája egész jó hozamot kínál

Nemrég tette közzé az Apple, hogy bevezeti kamatmentes részletfizetési lehetőségét, az Apple Pay Latert, már itt az újabb pénzügyi innováció. Jó hír az Apple Card felhasználóinak: az Apple bevezette új megtakarítási számláját, amire 4,15 százalékos éves hozamot biztosít! A számla nemcsak hogy könnyedén “megnyitható” a Wallet alkalmazáson belül, hanem minimális befizetés vagy egyenleg sem kötelező. Ugyanakkor a számla létrehozásához feltétel, hogy a felhasználóknak rendelkezni kell Apple Carddal.

Mit tud az új megtakarítási számla?

Az Apple azt az információt is megosztotta, hogy az Apple Card Daily Cash-en keresztül szerzett összeg, ami akár 3 százalékos cashback-et is biztosít, automatikusan jóváíródik a megtakarítási számlán. A számlán lévő összeg napi szinten kamatozik, amit azonnal jóvá is írnak. 

Daily Cash funkcióból származó pénzvisszatérítés jóváírásának helyét azonban a felhasználók bármikor módosíthatják, ráadásul a megtakarítási számlájuk és másik számlájuk között bármikor tranzaktálhatnak. Ha ez még nem elegendő meggyőzőerő, akkor azt is érdemes tudnod, hogy a másik bankszámlára történő utalás és az Apple Cash kártyára való átvezetés teljesen ingyenes.

Az Apple megtakarítási számlája

A megtakarítási számla a Wallett applikáción belül kezelhető: a kamatok, a számlaforgalom és az egyenleg nyomonkövethető, valamint pénz is felvehető. Ahogyan az Apple Cardnál, úgy az új számlánál is a Goldman Sachs közreműködését veszi igénybe a cégóriás.

„Célunk olyan megoldások kifejlesztése, amelyek képesek hozzájárulni a felhasználók pénzügyi egészségének fejlődéséhez” – kommentálta az újítást az Apple alelnöke.

Az Apple által garantált hozam kiemelkedő

Az Egyesült Államokban a Federal Deposit Insurance Corporation szerint a megtakarítások éves átlagos hozama kimondottan alacsony, csupán 0,35 százalék. Ebből kiindulva egyértelműen kijelenthető, hogy az Apple által kínált 4,15 százalékos éves hozam kimondottan kedvezőnek számít.

A kereskedelmi bankok az elmúlt években 0 százalékos kamatot fizettek a betétekre. Nem változott a helyzet azóta sem, mióta az alapkamatok emelkednek. Ráadásul az is látható, hogy a betétállomány is folyamatosan csökken. A teljes bankbetétállomány az USA-ban mintegy 1000 milliárd dollárral csökkent az elmúlt év során. Ez arra enged következtetni, hogy lakosság megelégelte a mélyponton lévő betéti kamatokat, ugyanis a dinamikusan emelkedő kamatlábak és a magas infláció miatt azt szeretnék, hogy tőkéjük ne veszítsen értékéből.

Az a trend is egyértelműen látszik, hogy a digitális banki szolgáltatások iránti kereslet is intenzíven emelkedik. Az előrejelzések szerint 2025-re a bankokat használó amerikai ügyfelek több mint 80 százaléka fogja kihasználni a digitális banki lehetőségeket. Ezt a trendet a pandémia nagyban fel is gyorsította.

A statisztikai adatokat és várakozásokat összegezve kijelenthető, hogy gyorsan növekszik azoknak az ügyfeleknek az aránya, akik magasabb hozamokat és kényelmesebb digitális banki szolgáltatásokat várnának el a bankoktól. Ezek az igények pedig az Apple – és más technológiai cégek – számára kedvező helyzetet teremt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük