2024. július 25., csütörtök

A Venmo új szolgáltatása a fiataloknak kedvez

Új szolgáltatást vezet be az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő fintech applikáció, a Venmo. Aki még nem hallott volna róla, a Venmo egy amerikai vállalat, egy digitális pénztárca, a diákoktól a kisvállalkozásokig mindenki számára megkönnyíti a pénzügyeket. Sikerüket támasztja alá az elmúlt 10+ éves működés és a 60 milliós felhasználói kör is. Most viszont új szolgáltatásuk bevezetését hirdették meg.

Júniustól itt a Venmo új szolgáltatása

A Venmo új szolgáltatása lehetőséget nyújt a szülők és a törvényes gyámok számára, hogy a 13 és 17 éves kor közötti gyermekek nevében egy egyedi fiókot hozzanak létre, ezzel bevezetve őket a pénzügyek világába.

A Venmo is azonosította azt az igényt, miszerint a fiataloknak is szüksége van a digitális hozzáférésre pénzükhöz. Ezt támasztja alá az is, hogy egyre ritkábban fizetünk már készpénzzel. Ebből kifolyólag a cég új dobása a Venmo Teen, amelyet a tervek szerint júniusban vezetnek be.

VENMO

Az új szolgáltatásnak köszönhetően a fiatalok bármikor fogadhatnak és küldhetnek pénzt az applikáción keresztül, de bankkártyát is igényelhetnek számlájukhoz. Ráadásképp ingyenessé tették a készpénzfelvételt is a Venmo partnereinek ATM-jeinél, de maga a szolgáltatás is díjmentes.

A Venmo Teen most először kínál lehetőséget a tinédzsereknek, hogy kapcsolatba lépjenek a pénzzel, és többet megtudjanak a pénzkezelésről az alkalmazáson keresztül. Az új szolgáltatás segít a szülőknek abban, hogy tinédzsereiket egészséges pénzzel kapcsolatos szokások kialakítására tanítsák.

Kimondottan fontos a fiatalok védelme

A mobil applikáció kiemelt figyelmet fordít a szülői felügyeletre és az adatvédelemre. A Venmo-t az elmúlt időszakban számos kritikával illették adatvédelmi hiányosságai következtében. A Dél-kaliforniai Egyetem tavalyi kutatása például rávilágított, hogy a felhasználók nagyobb része önkéntelenül is felfedte személyes adatait az alkalmazásban. A vállalat a problémákat azonban folyamatosan javítgatja.

A szolgáltatás több olyan funkciót is elérhetővé tesz, amelyek erős hangsúlyt fektetnek a fiatalok védelmére. Többek között ilyen védelmi funkcióként szolgál az is, hogy a gyermekek számlái összeköttetésben állnak a felnőttek számláival, így a szülők értelemszerűen mindent látnak: az egyenleget, utalásokat, pénzfelvételeket, barátlistát és az adatvédelmi beállításokat is.

A szülőknek arra is van lehetősége, hogy bővítsék vagy szűkítsék a gyermek hozzáférését az applikációhoz. Szintén fontos, hogy irányíthatják a kártyahasználatot PIN-kódon keresztül, valamint a kétes felhasználókat letilthatják.

Mindent összevetve a Venmo Teen alapvető célját az jelenti, hogy egy komfortos és biztonságos lehetőséget nyújtson a fiataloknak is, hogy pénzügyeiket digitálisan kezelhessék. Mindezt megspékelve a szülői felügyelettel, hiszen a gyermekek biztonsága a legfontosabb. A szolgáltatás egyelőre csak a kijelölt ügyfelek számára lesz elérhető, amelynek fokozatos bevezetése idén júniusban várható. Ezt követően a szolgáltatás teljeskörű bevezetése az azt költő hetekben megtörténhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük