2024. június 15., szombat

A hőség hatása a munkaerőpiacra

A hónap elején a Meteorológiai Világszervezet rekordhőmérsékletű hőséget regisztrált. A tudósok azt jósolják, hogy a folyamatban lévő éghajlatváltozás miatt a hőmérséklet emelkedni fog, és a hőhullámok normálissá válnak, ezért az emberek életmódja megváltozik. A munkastílusok is változni fognak. A munkavállalóknak tudniuk kell, hogy mire számíthatnak, a vállalkozásoknak pedig intézkedéseket kell hozniuk alkalmazottaik védelme érdekében.

A hőség hatásainak kezeléseVáltozások a munkahelyeken, az intézkedések hatásai
Home office és négynapos munkahét lehetőségeTávmunka és rugalmas munkaidők, védelem a hőség ellen
Éjszakai műszakok számának növekedéseKihívások kezelése a szabadban és nem légkondicionált környezetben dolgozóknak, munkaidő átrendezése
Jogszabályok módosítása a munkavállalók védelméreVédelmi intézkedések bevezetése és módosítása az extrém hőmérsékletre való reagáláshoz
Vállalati intézkedések és épületátalakításokHőségkockázat-értékelések, egészségügyi és jóléti kezdeményezések, infrastruktúra beruházások

Forrás: creditline.hu

A szakértők szerint a globális felmelegedés miatt a munkahelyeken bekövetkező változások két kategóriába sorolhatók.

A hőség miatt a home office és a négynapos munkahét lehetősége

A zárt térben vagy légkondicionált környezetben dolgozó munkavállalók viszonylag védettek lehetnek a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoktól, de a munkarendben is változások várhatóak. A modern munkaformák, mint például a távmunka, a hibrid munka, a négynapos munkahét és a nyolcórás napok helyett a hatórás munkanapok jól működhetnek a nagy hőség idején.

Az éjszakai műszakok számának növekedése

Az első a szabadban és a nem légkondicionált helyiségekben való munkavégzés, ahol a magas hőmérsékletet nem szabályozzák, mint például a mezőgazdaságban és a gyártásban. Ezért a tudósok szerint a legnagyobb változások ezekben a munkakörülményekben lesznek a munkavállalók védelme érdekében. A hőségben végzett munka rövidebb műszakokat, több szünetet és éjszakai munkát tesz majd szükségessé.

Bár nagyon valószínű, hogy ezeknek a munkásoknak a munkaidejét éjszakára fogják eltolni, ez a megközelítés nem csodaszer, és továbbra is kockázatokat rejt magában. A szakértők úgy vélik, hogy a hőmérséklet-szabályozott munkások számára egyre gyakrabban fognak légkondicionált hűtőkamrákat használni, és a munkáltatóknak szüneteket kell biztosítaniuk, hogy a munkavállalók testhőmérsékletét kellőképpen le tudják csökkenteni ahhoz, hogy visszatérhessenek a munkába.

Mindkét esetben egyes munkavállalók már átállították a munkarendjüket, hogy korábban kezdjék a munkát, és a napi csúcshőmérséklet előtt fejezzék be.

A jogszabályokat is alakítja a hőség

Az éghajlatváltozásra reagálva a munkanapok megváltoztatásának van értelme a vezetők számára.

A hőhullámok okozta kellemetlenségek negatívan hatnak a teljesítményre és a termelékenységre. Hasonlóképpen, a vállalatok, ahol csak lehet, el akarják kerülni a hőség káros egészségügyi hatásait. A beteg munkavállalók hátrányos helyzetbe kerülnek, munkanapokat és bért veszítenek, ami a családi életükre is kihat. A munkaadók pedig elszenvedik az orvosi kezelés, a csökkent termelékenység és a pereskedés következményeit.

Bár a munkavállalók védelmének felelőssége általában a vállalatot terheli, a törvénynek is van szerepe. Egyes kormányok már törvényeket hoztak az emelkedő hőmérsékleten történő munkavégzés szabályozására.

naplemente

Forrás: Pixabay

Áprilistól kezdve – amely a legmelegebb hónap volt Spanyolországban – új törvényeket jelentettek be, amelyek mind a vállalkozókat, mind a munkavállalókat érintik.

Az aszály által érintett vállalkozásoknak nyújtott pénzügyi támogatás mellett az új törvény előírja, hogy a munkáltatók kötelesek lesznek a munkafeltételeket módosítani, beleértve a tervezett munkaidő csökkentését vagy megváltoztatását, ha az időjárás eléri a narancssárga (súlyos veszély) vagy piros (rendkívüli veszély) szintet.

A helyzet sürgőssége ellenére azonban egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a legtöbb ország nem felkészült.

Vállalati intézkedések és épületátalakítások

A munkáltatók is bevezethetnek új intézkedéseket a dolgozóik számára.

Egyes munkáltatók rendszeresen végeznek hőségkockázat-értékelést, hogy azonosítsák az emelkedő hőmérséklet által leginkább veszélyeztetett csoportokat, például az idősebb munkavállalókat, a terhes nőket és a fogyatékkal élőket.

Ezen túlmenően várhatóan több vállalat hajt végre konkrét, a hőséggel kapcsolatos egészségügyi és jóléti kezdeményezéseket. Ezek közé tartoznak a hőséggel kapcsolatos képzési műhelyek, valamint a munkavállalóknak a változó éghajlathoz való alkalmazkodását segítő fitnesz- és táplálkozási tervek.

Az infrastruktúrába való beruházás szintén kulcsfontosságú lehet. A vállalatok befektetnek a hőálló munkakörnyezet kialakításába, ami magában foglalja a jobb légkondicionáló rendszerekkel ellátott fenntartható építési infrastruktúrát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük