2024. július 24., szerda

Megújul az Apple Cash és az Apple Wallet

Az Apple számos új funkció bevezetését tervezi még az idei évben, ami az Apple Music, Maps, Wallet, News+ és Apple Fitness+ szolgáltatásokra vonatkozik. Az újítások az iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 és tvOS 17 rendszerekkel lesznek elérhetőek. Cikkünkben a pénzügyeink szempontjából két releváns innovációt mutatjuk be: ami a Cash-hez és a Wallet-hez kapcsolódik.

Megújul az Apple Cash

Az Apple Cash a pénztárcán belül található digitális kártya, amivel már akár rendszeres fizetéseket is beállíthatunk. Ennek köszönhetően heti, kéthetes vagy havi időszakos fizetéseket is be lehet állítani. Ezzel nemcsak a fizetés válik gyorsabbá és könnyebbé, hanem biztosan nem feledkezünk meg a rendszeresen fizetendő tételekről, mint például a számlák, lakbér vagy a közös költség. A felhasználóknak arra is lehetősége nyílik, hogy hogy automatikusan feltöltsék az Apple Cash egyenlegüket, miután a pénzt elköltöttük.

apple cash és apple wallet

Ez változik a Wallet-ben

Ősszel már a vállalkozások is elfogadhatják az Apple Walletben tárolt személyes adatokat. Ennek köszönhetően sokkal egyszerűbbé fog válni az ellenőrzés folyamata, például amikor a vevők életkorát kell megvizsgálni alkoholvásárlás, dohánytermék vagy egyéb életkorhoz kötött termékek beszerzése során. Ilyen esetben a vásárlóknak összesen annyi a dolga, hogy az eladó által használt iPhone közelébe tartsa saját almás készülékét (telefonját vagy óráját). A fogyasztóknál feltűnik, hogy milyen adatok megadása szükséges, valamint az is, hogy az értékesítő tárolja-e ezeket az adatokat. Ezt követően a vásárlók Face ID vagy a Touch ID használatával hitelesítik a tranzakciót.

Az újításokkal kapcsolatban a techóriás szolgáltatásokért felelős vezető alelnöke, Eddy Cue úgy nyilatkozott, hogy “Az Apple szolgáltatásai felhasználók millióinak életét gazdagítják nap mint nap, ezért folyamatosan arra törekszünk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk. Nemcsak hatékonyabbá akarjuk tenni a szolgáltatásokat a felhasználók számára, hanem szórakoztatóbbá is. Úgy gondolom, hogy a csapat hihetetlen munkát végzett az új funkciókkal, amelyeket idén ősszel mutatunk be.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük