2024. június 15., szombat

Már elérhető az ügyfeleknek az Apple Pay Later

Március utolsó hetén az Apple nyilvánosságra hozta az Apple Pay Later bevezetését. Ez egy olyan új hitelezési szolgáltatás, amelyet egyelőre az Egyesült Államok felhasználói vehetnek igénybe. Az új szolgáltatás lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy vásárlásuk ellenértékét hat héten belül négy részletre bontsák – mindezt kamatoktól és különféle díjaktól mentesen. A szolgáltatás nagyon hasonló az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Buy Now Pay Later (BNPL) fizetési lehetőségéhez.

Az Apple Pay Later jellemzői

A hitelezési szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók 50 és 1000 dollár közötti vásárlásaik összegét oszthatják fel részletekre. Az Apple Pay Later online és az applikáción belüli vásárlásokkor vehető igénybe az iPhone-on és iPaden az Apple Payt elfogadó kereskedőknél. A felhasználók közül már kiválogattak néhányat, akik a bevezetés előtt tesztelhetik a szolgáltatás előzetes verzióját. A teljes körű bevezetés pedig néhány hónapon belül várható.

Az Apple Pay Later megalkotásakor a fejlesztők törekedtek a felhasználók pénzügyi stabilitásának figyelembe vételére, valamint az új funkció könnyű kezelhetőségére. A szolgáltatás az Apple Wallet-en belül lesz elérhető. A felhasználóbarát kialakítás hozzájárul a tudatos és átgondolt hiteligénylési döntés könnyebb meghozatalához.

Appla Pay Later

A hitelezési szolgáltatást nem terheli semmilyen rejtett költség vagy magas kamat. Az Apple Pay Later igénybevétele nem jelenik meg, ha az ügyfél kereskedelmi bankon keresztül igényel hitelt, tehát nem rontja hitelpontszámát és hitelképességét. Ugyanakkor ezeket is szemügyre veszik, majd ennek megfelelően végzik el a minősítést.

Előtérben a nyomonkövethetőség és a tervezhetőség

Az Apple Pay Walletben elérhető lesz egy naptárnézet is, aminek célja, hogy az ügyfelek nyomon követhessék és előzetesen megtervezhessék a törlesztések időpontjait. Az időpontok előtt értesítéseket kapnak a felhasználók az app-on keresztül és e-mailben is. A túlzott adósság felhalmozásának elkerülése érdekében az Apple nem fogad el hitelkártyát a törlesztéshez. Ebből kifolyólag azt igyekeznek szorgalmazni, hogy a Wallethez a felhasználók betéti kártyát kapcsoljanak.

A felhasználóknak nem kell aggódnia az adatbiztonság miatt sem. A vásárlás hitelesítéséhez Face ID, Touch ID vagy jelkód szükséges, illetve a tranzakciós és hiteltörténet nem kerül átadásra harmadik feleknek. Az Apple Pay Later a Mastercard részletfizetési programján keresztül lesz elérhető. Ebből kifolyólag az új szolgáltatást az Apple Payt elfogadó kereskedők szabadon biztosíthatják vevőiknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük