2024. június 16., vasárnap

Hol igényelhetőek a Széchenyi-kártya-program MAX+ konstrukciók?

A Széchenyi-kártya-program MAX+ hitelei alapvetően 2022. december 23-tól igényelhetőek, a Kavosz Zrt. honlapján már közzé is tették a termékleírásokat, azonban nem lehetett tudni, hogy melyek azok a bankok, akik befogadják a hitelkérelmeket. Ez a probléma is megoldódott, úgyhogy most már pontosan tudjuk, hogy a program egyes hiteligényléseivel melyik bankhoz fordulhatunk.

A hiteligénylés előtt viszont érdemes tájékozódni a bankokról és a lehetőségeinkről, ugyanis elképzelhető, hogy az egyik bank visszautasítja azt a hitelkérelmet, amelyet egy másik bank hitelez, függetlenül attól, hogy a Széchenyi-kártya-program keretében igényelhető hitelek kritériumai egységesen lettek megszabva. A program hiteleit értékesítő hitelintézeteinek köre egyre jobban bővül, a bankok listáját a Kavosz már közzétette. A Széchenyi-kártya-program MAX+ támogatott konstrukciók esetében a kamat éves szinten fix 5 százalék, ami kimondottan alacsonynak mondható a piaci hitelekhez viszonyítva.

A vállalati szektornak igencsak kedvező a Széchenyi Kártya Program, ugyanis számos hitelcél megvalósítására biztosít finanszírozási forrást, miközben ezt igencsak kedvező feltételek mellett igényelhetik a vállalkozások. A Korábbi Széchényi Kártya program viszont már MAX+ elnevezéssel érhető el. A tavaly második félévi MAX konstrukcióhoz viszonyítva az új programban már többféle hitel igényelhető, illetve a kamat mértékében is változás történt. A Kavosz honlapján folyamatosan frissíti a listát, hogy melyik hitelintézeteknél érhetőek el a program hitelei.

hol igényelhetők a széchényi-kártya program max+ konstrukciók

1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ / Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

Az OTP Banknál igényelhetőek a konstrukciók maximum 3 éves futamidő mellett, a napi működés finanszírozásának céljából. A K&H Banknál, a Raiffeisen Banknál és az Erste Banknál azok a vállalkozások igényelhetik a konstrukciókat, akik 500 millió forint alatti árbevétellel rendelkeznek. Szintén fordulhatunk a Takarékbankhoz, az MKB Bankhoz, a Gránit Bankhoz, illetve 2023. január 16-tól az UniCredit Bankhoz, valamint 2023.01.20-tól a CIB Bankhoz is. A hitelkeret a folyószámlahitel esetében 1 és 250 millió forint közötti, turisztikai kártyánál pedig 1 és 300 millió forint közötti lehet.

2. Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

A 3 éves futamidejű hitel a forgóeszközök finanszírozásához nyújt szabad felhasználású finanszírozást a vállalkozások számára. A hitelt az OTP Banknál, a K&H Banknál, a Raiffeisen Banknál és az Erste Banknál azok a vállalkozások igényelhetik, akik árbevétele nem haladja meg az 500 millió forintot. A hitel jelenleg igényelhető a Takarékbanknál, az MKB Banknál és a Gránit Banknál is. 2023. január 16-tól az UniCredit Bank és 2023.01.20-tól a CIB Bank Zrt. is befogadja a kérelmeket.

3. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ „ZÖLD”

A konstrukció akár 10 éves futamidő mellett is igényelhető az OTP Banknál, a K&H Banknál, a Raiffeisen Banknál, az Erste Banknál, a Takarékbanknál, illetve az MKB Banknál. Az igénylés január 16-tól lehetséges az Unicredit Banknál, január 20-tól pedig már a CIB Bank Zrt.-nél is.

4. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ „GEKKO”

Az igénylés lehetséges az OTP Banknál, a Takarékbanknál, az MKB Banknál, a Gránit Banknál és az UniCredit Banknál 2023. január 16-tól. Az Erste Banknál az 500 millió forint feletti árbevétellel rendelkező vállalkozások igényelhetnek, míg január 20-tól a CIB Bank Vállalati üzletágánál is elérhető a konstrukció.

5. Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

A konstrukciót a vállalkozások jelenleg az OTP Banknál, a K&H Banknál, a Takarékbanknál, a Raiffeisen Banknál, az MKB Banknál és a Gránit Banknál igényelhetik. Az Erste Bank az 500 millió forintot meghaladó árbevételű vállalkozásoknak teszi lehetővé az igénylést, míg a CIB Bank 2023.01.20-tól az 50 millió forint vagy ezt meghaladó összegű igényléseket vállalja. A konstrukció esetén a hitelösszeg alapvetően 1 és 500 millió forint között lehet, amihez legalább 10 százalék önerőt kérhet a bank.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük