2024. május 18., szombat

Inflációs fordulat – jön az árcsökkenés?

A GVH szerint az üzletek elkezdték csökkenteni egyes termékek árát, aminek több oka is lehet. A Spar  megkezdte az élelmiszerárak csökkentését, ettől a héttől kezdve terméktől függően 5 és 39% közötti mértékben csökkenti az árakat, még heti katalógust is kiad a kiválasztott termékek árcsökkenéséről hétfőnként. A CBA és a Príma alacsonyabb áron tudja megszerezni a háztartási papírárut, ezért ezekben a boltokban 1-15%-kal lesz olcsóbb a papírtörlő, kéztörlő, papírzsebkendő, illetve a wc papír.

Verseny a kereskedők között

A kiskereskedők között az utóbbi időben megindult a verseny, és egyes nagyobb szereplők elkezdték csökkenteni bizonyos termékek árait, aminek számos tényező lehet az oka, többek között a forint erősödése, az energiaárak normalizálódása, az MNB és a kormány intézkedései.

élelmiszerbolt gyümölcs-zöldség részlege

Forrás: Pixabay

Az egyik legnagyobb szupermarketlánc részt vállal az élelmiszerárak csökkentéséért folytatott harcban, a kenyér és a sütemények 13-39 százalékkal lehetnek olcsóbbak.

A SPAR mindenkit meglep és nagy változásokat hajt végre

A SPAR Magyarország is megkezdte az élelmiszerárak csökkentését, ettől a héttől kezdve terméktől függően 5 és 39% közötti mértékben csökkenti az árakat.

Az egész ország felfigyelt az utóbbi időben a forint árfolyamára és az inflációra. Bár a cél az, hogy az év végéig 10% alatt tartsák az inflációt, februárban 25,4%-kal emelkedtek az árak, az élelmiszerek ára 43,4%-kal nőtt az előző évhez képest.

A SPAR nagy lépést tett előre

Bár a lakosság számára ez nehezen emészthető, a háztartások számára jó hír, hogy az elmúlt egy-két hétben a kiskereskedők a beszállítóikkal kötött megállapodások alapján csökkentették egyes termékek árát. Számos diszkontlánc, hipermarket és a szupermarket szektor szereplői léptek, és az ország legnagyobb ágazati cége, a mintegy 1,45 millió embert foglalkoztató SPAR Magyarország Kft. is nagy lépést tett előre.

élelmiszerbolt akciók

Forrás: Pixabay

A bicskei székhelyű cég azt mondja, mindig a legjobb árakkal és különböző ajánlatokkal igyekszik megkönnyíteni a vásárlást.

Heti katalógus a kiválasztott termékek árcsökkenéséről hétfőnként

A SPAR szakértői ugyanis mindig felülvizsgálják az árakat, ezért minden héten új termékek árait csökkentik az áruházakban az árzuhanás promóció keretében. Minden hétfőn közzétesznek egy listát a kiválasztott termékekről, amely megmutatja az árcsökkentések körét. Javasoljuk, hogy hetente többször is ellenőrizze a listát, mivel a listán már szereplő termékekre további árcsökkentések jöhetnek.

Ennek keretében március 13-tól, hétfőtől az akcióban szereplő termékek az alábbi csökkentett áron lesznek kaphatók:

  • A kenyér és a kalács 13-39%-os kedvezményben részesülnek,
  • A szalámi, a sonka, és a párizsi ára 5-21%-kal csökken,
  • 5-10% csökkentés vonatkozik a száraztésztákra,
  • 6-8% a rizsre,
  • 5-10%-os csökkenés a tejfölre, UHT tejre, joghurtra, kefirre és túróra.
  • és 9%-os csökkenés egyes lisztek árában.

A döntés azt követi, hogy a SPAR március 2-tól 16-36%-os kedvezményt kínál a kiválasztott sajttermékekre a szédületes akció keretében. Emellett januárban a vállalat több mint 600 vegyi és kozmetikai termék fogyasztói árát csökkentette, így azok nem kerülnek többe, mint a drogériákban kapható termékek.

kovászolt kenyér

Forrás: Pixabay

A piros és sárga címkével ellátott promóciós termékek mellett a MySPAR mobilalkalmazás és a SuperShop kártya használatával a kedvezmények tovább bővíthetők.

A CBA is bejelentést tett

A CBA és a Príma alacsonyabb áron tudja megszerezni a háztartási papírárut, mert csokkent az átadói ár. Ennek  következtében ezekben a boltokban 1-15%-kal lesz olcsóbb a papírtörlő, kéztörlő, papírzsebkendő, illetve a wc papír.

Amint a tészta esetében is látható volt, a Gyermelyi árának 5%-os csökkentését napokon belül nagyobb cégek is átvezették saját termékeiknél, ez itt is megtörténhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük