2024. szeptember 19., csütörtök

Ezért éri meg online igényelni kölcsönt

A személyi kölcsön népszerűsége idén sem változott. Nem is véletlen, hiszen gyorsan és rugalmasan igényelhetjük, akár már otthonunk kényelméből is. A szabad felhasználása pedig gyorsan kisegíthet a bajból. Az online hiteligénylés nemcsak időt takaríthat meg számunkra, hanem akár pénzt is spórolhatunk vele. Nézzük meg, hogy miért is érdemes belevágni a hitelfelvétel folyamatába online!

A személyi kölcsön megoldás lehet a legtöbb problémára

Gyakran kerülhetünk olyan szituációba, hogy gyorsan lenne szükségünk kisebb-nagyobb összegekre. Ha elromlott a mosógép és újat kell venni, ha probléma van az autóval és szerelőhöz kell vinni, vagy éppen egy beázás miatt felújításra van szükség, akkor a személyi kölcsön segíthet. Természetesen a személyi kölcsön bármire felhasználható, így a felsoroltakon kívül is számos célt finanszírozhatunk belőle.

A kölcsön szabad felhasználása mellett gyorsan és egyszerűen igényelhető. Nincs hozzá szükség fedezetre, ráadásul adóstárs vagy kezes bevonására sem. A legtöbb helyen már elérhető az online hiteligénylés lehetősége, amivel pénzt és időt takaríthatunk meg. Ezen felül viszont más előnyei is vannak!

Miért előnyös az online hiteligénylés?

Az online hiteligénylés folyamata már az elejétől a végéig végigvihető a bankfiók meglátogatása nélkül. Az egyes ajánlatok is elérhetőek a bankok honlapján, ahol kalkulátorok segítségével megtalálhatjuk, hogy számunkra melyik a legkedvezőbb konstrukció. A végső lépés, vagyis a hitelkérelem benyújtása is az interneten keresztül történik. Miért is jó ez az ügyfeleknek?

Az egyik legfontosabb előny értelemszerűen a gyorsaság és a kényelem. Az online hiteligénylés lehetővé teszi, hogy az otthonunk kényelméből, néhány kattintás segítségével plusz pénzhez jussunk. A bankba menetel különösen macerás lehet, ha tömegközlekedünk kell, esetleg a bankfiók a lakóhelyünktől messze van. 

Az online hiteligénylés egyértelmű, hogy időt takarít meg. De hogyan spórolhatunk vele pénzt? A hitelintézetek gyakran különféle kedvezményeket biztosítanak azoknak az ügyfeleknek, akik elektronikusan csinálják végig az igénylés folyamatát. Ez megvalósulhat többek között a gyorsabb elbírálásban vagy éppen az alacsonyabb kamatokban is. Az is anyagi előnyök közé tartozik, ha az egyes banki kalkulátorok segítségével összehasonlítjuk az ajánlatokat. Ezzel a lépéssel ugyanis százezer forintokat takaríthatunk meg.

Erre figyelj az igénylés előtt!

Attól függetlenül, hogy az igénylés során nem találkozunk személyesen banki ügyintézővel, ugyanúgy szükséges igazolnunk magunkat. Az online hitelfelvétel előtt tehát érdemes előkészíteni a okmányainkat, hogy az igénylés folyamatát ne kelljen megszakítanunk. Szükség lehet a jövedelmünket és kiadásainkat igazoló dokumentumra is, így célszerű ezt is magunknál tartani. Az utóbbira nem mindig van szükség, hiszen már számlakivonat nélkül is igényelhetünk személyi kölcsönt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük