2024. április 23., kedd

Új virtuális fizetési kártya jelent meg

A Corvex Zrt. biztonságos és rugalmas fizetési platformot hozott létre a SafetyCard márkanév alatt meglévő bankkártya-elfogadó hálózat felhasználásával. Ez lehetővé teszi a szerződéses kereskedők és szolgáltatók számára, hogy virtuális fizetési kártyákat állítsanak ki ügyfeleiknek kártyakibocsátó vagy bank nélkül.

A virtuális fizetési kártyáknak több előnye is van:

  • Biztonságos fizetési mód: A virtuális fizetési kártyák általában azonosítót és jelszót igényelnek.
  • Könnyen elérhetők: Online hozzáférhetők.
  • Kényelmes: Nem fizikai eszközök, így könnyen cserélhetők, vagy törölhetők, ha szükséges.
  • Alacsonyabb költségek: Általában kevesebb költséggel járnak, mint a fizikai fizetési kártyák.
  • Könnyen nyomon követhető tranzakciók: Egyszerűen nyomon követhető a tranzakciók története és egyenlege.

A SafetyCard projekt

A SafetyCard projekt közel 152 millió Ft vissza nem térítendő forrást vont be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból, amelynek teljes költsége közel 275 millió forint volt.

A SafetyCard projekt fő célja egy virtuális bankkártya alapú fizetési rendszer létrehozása, amely könnyen integrálható a bankkártya elfogadók nemzetközi hálózatába, de a bankkártya-társaságora nincs szükség az elszámolások lebonyolításához, hanem a bankszektor rendszer használata szükséges hozzá. Az ügyfél biztonsága az azonnali fizetési rendszerben regisztrált telefonszámra küldött üzeneteken alapul.

Az így létrejövő platform bevezeti a tranzakciókhoz kapcsolódó limitkezelést, a kétcsatornás tranzakcióhitelesítést, valamint a kártyaszámok kódolásának lehetőségét, ezáltal jelentősen növelve a fizetési kártyahasználat biztonsági szintjét és hosszú távon növelve a banki biztonságot.

Könnyen kezelhető

A SafetyCard projekt olyan fizetési platformot biztosít a kereskedőknek, amely lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban és szorosabban léphessenek kapcsolatba ügyfeleikkel.

A közös márkás kártyákkal ellentétben a SafetyCard nincs kizárólagosan egyetlen bankhoz sem kötve, így bankmentes megoldást kínál a kereskedőknek és ügyfeleiknek.

A fizetési platformok térnyerésével hatalmas potenciál rejlik a marketinglehetőségekben. Ez további előnyt jelenthet a projekt számára, mivel ideális ügyfél-hozzáférési platformot biztosít azon kereskedők számára, akik még nem rendelkeznek SafetyCard rendszerrel.

A projekt keretében megalkotott bankkártya-virtualizációs megoldás két mobiltelefon közötti fizetési tranzakciók lebonyolításának is az alapja. Gyakorlatilag itt az egyik telefon a fizető fél virtuális bankkártyája, a másik a kedvezményezett virtuális terminálja.

A Corvex Zrt., az elsősorban termelésközpontú üzletirányítási rendszerekkel foglalkozó szoftverfejlesztő cég, a nyilvános cégadatok szerint 35 főt foglalkoztat. A társaság adózott eredménye 2020-ban 33 millió forint, nettó árbevétele 2020-ban 637 millió forint volt, 2021-ben pedig 614 millió forintra rúgott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük